Tgrt Haber

420 beygir güç üretebilen 2024 Nissan Z Nismo tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: CarAndDriver
01 Ağustos 2023 12:17 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 12:19
420 beygir güç üretebilen 2024 Nissan Z Nismo tanıtıldı
nissan z nismo,2024 nissan z nismo özellikleri,nissan

Yeni Nissan 2024 Z NISMO modeliyle performans ve pist odaklı, üst düzey bir sürüş deneyimi sunuluyor. 420 beygir güç üretebilen araç sahneye çıktı.

2024 Nissan Z Nismo uzun süreli bekleyişin ardından sahneye çıktı. Japon otomobil devi, Z serisinin yüksek performanslı ve pist odaklı bu yeni üyesini Pazartesi günü resmi olarak tanıttı. Tasarım hatları büyük ölçüde aynı kalan bu modelde sürüş deneyimini artıracak performans iyileştirmelerine odaklanılmış durumda.

2024 Z NISMO, çift turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 motoruyla geliyor. Yeniden tasarlanmış bir atık kapağı, daha iyi soğutma ve performans artırıcı bir ateşleme zamanlaması sayesinde Z NISMO, standart Z modeliyle kıyaslandığında 20 beygir daha fazla güç üretebiliyor.

Toplamda 420 beygir gücü ve 520 nm tork üreten bu motor, 2000 ile 5200 rpm arasında maksimum tork kapasitesine sahip. Buna ek olarak, Z NISMO'nun motoru, daha uzun süreli pist kullanımını sağlayan daha büyük bir yağ soğutucuyla geliyor.

DOKUZ HIZLI OTOMATİK ŞANZIMAN

Z NISMO, dokuz ileri vitesli otomatik şanzımanla geliyor. Nissan, bu otomatik şanzımanı NISMO'ya özel debriyaj paketleri ve ayarlanmış motor yönetim yazılımı ile donatmış. Bu sayede vites düşüşleri neredeyse iki kat daha hızlı oluyor ve agresif bir kalkış kontrolü sağlanıyor. Ayrıca, Sport+ sürüş modu sayesinde vites değiştirme kulakçıklarına bile ihtiyaç duymadan hızlı vites düşüşleri mümkün hale geliyor.

420 beygir güç üretebilen 2024 Nissan Z Nismo tanıtıldı

Z NISMO'nun dış tasarımında, G-Nose adı verilen ve Fairlady 240ZG'ye atıfta bulunan uzatılmış ön panjur göze çarpıyor. Motor için ekstra soğutma sağlayan yeniden tasarlanmış bir ızgara, ön burunun belirgin bir özelliği olarak dikkat çekiyor. Yanı sıra spoyler, kırmızı bir vurgu ile ön tarafa kadar uzanıyor ve NISMO rozetleri ve siyah boyalı çatı da ön plana çıkıyor.

Jantlar ve frenler de performansa yönelik önemli güncellemelerle donatılmış durumda. 19 inç parlak siyah jantlar, daha geniş lastiklerle kullanılırken, ön frenlerde 4 pistonlu 15.0 inçlik fren diskleri ve arka frenlerde 13.8 inçlik fren diskleri, sürücüye güvenli bir frenleme sistemi sağlamakta.

420 beygir güç üretebilen 2024 Nissan Z Nismo tanıtıldı

Z NISMO 2024 şasi ve süspansiyon açısından da önemli geliştirmelere sahip. Mesela yüzde 2.5 daha fazla tork yönlendirmesi için ekstra takviye yapılan araç, daha sert yatak ve montaj noktaları ile daha büyük damperlerle donatılmış. Aynı zamanda, çelik bir şaft tercih edilerek, pist performansı ve dayanıklılık dengesi en üst seviyeye çıkarılmış.

Kaynak: CarAndDriver

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: CarAndDriver
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...