Tgrt Haber

Boyaması 370 saat sürdü: Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica tanıtıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: motor1.com
04 Ağustos 2023 14:58 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 15:00
Boyaması 370 saat sürdü: Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica tanıtıldı
lambhorgini,otomobil

Lüks otomobil devi Lamborghini, 60.yılına özel olarak sadece boyası bile 370 saat süren Huracan Sterrato Opera Unica modelini tanıttı.

Lamborghini, her yıl dönümünde özel olarak tasarladığı çok şık otomobilleri ile karşımıza çıkıyor. Şirket 50. Yıl dönümünü kutladığında tek koltuklu Egoista’yı tanıtmış, bu aracıyla da gözleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Şimdi ise 60. Yıl dönümüne giren Lamborghini, Gallardo’nun yerine geçen ve Huracan’ı temel alan Huracan Sterrato Opera Unica modelini tanıttı.

60. YILA ÖZEL HURACAN

LOG’un haberine göre fazlasıyla uzun ismiyle dikkat çeken Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica, tam 370 saat süren bir boya üzerine kuruldu. Bu aracı 60. yaşına özel olarak hazırlayan İtalyan üretici, boyasında donmuş sıvının üzerinde oluşan kristal etkisinin yakalanması hedeflenen aracı, direkt olarak “Ad Personam” adı verilen departmanına hazırlattı.

Diğer yandan firma, süper spor rekabetini asfalt dışına taşımak için hazırlandı yani araziye de girebilen bir V10 motorlu canavar olarak hayat buldu.

Boyaması 370 saat sürdü: Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica tanıtıldı

Son olarak Lamborghini, daha önce önemli bir tarihle gündemi sarsmıştı. Şirket tarafından yapılan bir duyuruda ilk tamamen elektrikli aracını 2028 yılında yollara çıkaracağı belirtilmişti.

Bu ilk elektrikli bir hiper / süper otomobil modeli de olmayacak. Lamborghini tam elektrik dönenimi bir “2+2 Grand Tourer” ile başlatacak. Elektrikli geleceği dört koltuklu bir araç ile karşılayacak dev üretici, çok uzun yıllar önce dört koltuklu 400 GT, Urraco, Espada ve Islero gibi araçlara imza atmıştı. Lamborghini baş teknoloji sorumlusu Rouven Mohr, geçtiğimiz aylarda tamamen elektrikli aktarım özelinde konuşmuş ve “Süper otomobiller için şu anda doğru zaman olmadığına inanıyoruz ve muhtemelen önümüzdeki beş ya da altı yıl içinde de olmayacak.” demişti.

Kaynak: motor1.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...