Tgrt Haber

En değerli otomobil markasında zirve değişti: İşte yeni lider!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 17:15 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 17:18
En değerli otomobil markasında zirve değişti: İşte yeni lider!
tesla,otomobil,mercedes

Otomobil pazarında rekabet giderek kızışırken, en değerli marka kısa süre önce değişti. İşte Mercedes ve Toyota’yı da sollayan yeni lider.

Otomobil piyasasında en değerli marka kısa süre önce el değiştirdi. Uzun zamandır Mercedes, Toyota ve BMV arasında devam eden zorlu rekabet Tesla’nın yükselişiyle yeni ivme kazandı.

Sadece elektrikli otomobil üretmesine rağmen Tesla, tüm rakiplerini geride bırakarak en değerli otomobil markası oldu. Son bilgilere göre Elon Musk’ın şirketi Toyota’nın yanı sıra, pazarda büyük paya sahip Mercedesi de geçti.

TESLA, EN DEĞERLİ OTOMOBİL MARKASI OLDU

Piyasada uzun yıllardır var olan ve çok sağlam stratejileri ve çok iyi rekabet bilgisi sayesinde mevcut konumlarını fetheden markalar arasında kıyasıya bir rekabet var. Bu rekabette Tesla, iyi gidişatı ile en değerli marka olarak kayıtlara geçti.

En değerli otomobil markasında zirve değişti: İşte yeni lider!

Tesla'nın bu yeni konumunda öne çıkaran en büyük etken, değerlemesi. Tabloda da görüldüğü üzere Tesla’nın 66,2 milyar dolarlık bir değeri var ve bu diğer rakiplerinin üzerinde.

Tesla bu yeni konumuyla ilk kez dünyanın en değerli otomobil markası oldu. Bu aynı zamanda ilk kez içten yanmalı motorlar üretmeyen bir markanın dünya otomobil markaları sıralamasında yer alması anlamına geliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...