Tgrt Haber

Ford'dan 870 bin araç için geri çağırma kararı! İşte sebebi

31 Temmuz 2023 13:34 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 13:35
Ford'dan 870 bin araç için geri çağırma kararı! İşte sebebi
ford,ford f-150 pickup,

Ford, elektrikli park fren sisteminin beklenmedik bir anda devreye girmesine yol açan bir sorun nedeniyle büyük bir geri çağırma programı başlattı. Program 870 bin adet F-150 pickup aracını kapsıyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil üreticisi Ford, büyük çaplı bir geri çağırma programı başlatıyor. Şirket, F-150 pickup modelinde potansiyel bir kablo sorunu nedeniyle elektrikli park freninin beklenmedik bir şekilde devreye girebilme riski olduğunu duyurdu.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) yapılan bir başvuruya göre, geri çağırma operasyonu 2021 ila 2023 model yıllarında üretilen F-150 pickup modellerini kapsıyor ve sadece tek egzoz sistemine sahip olanları etkiliyor. Sorun, arka aksta yer alan muhafazanın hasar alması sonucunda kablo demetinin zarar görmesiyle ortaya çıkıyor ve bu durum elektrikli park freninin istenmeyen şekilde devreye girmesine yol açabiliyor.

FORD, SORUNLA İLGİLİ BİNE YAKIN ŞİKAYET ALDI

Ford, Kuzey Amerika'da bu durumla ilgili 918 garanti talebi ve üç saha raporu aldığını belirtti. Şikayetlerin 299 adedinin, elektrikli park freninin beklenmedik şekilde devreye girmesiyle ilgili olduğu ve bunların 19'unun sürüş sırasında meydana geldiği vurgulandı.

Şu ana kadar herhangi bir kaza veya yaralanma raporu bildirilmemiş durumda. Ford, güvenlik açısından önlem almak amacıyla etkilenen F-150 modellerini düzeltmek için bir dizi önlem alacaklarını açıkladı. Bu önlemler arasında koruyucu bir bağlama kayışının kullanılması ve gerektiğinde kablo demetinin tamamen değiştirilmesi yer alıyor.

Ford bayileri, müşterileriyle iletişime geçerek geri çağırma işleminin zamanlaması ve gerekli düzeltmeler hakkında bilgi verecek. Şirket, müşterilerin güvenliği ve araçların sorunsuz çalışması için bu geri çağırma programını titizlikle uygulayacaklarını kaydetti.

Kaynak: Motor1

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Motor1
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...