Tgrt Haber
Tgrt Haber

Honda, Civic'leri geri çağırıyor! Kazaya yol açan bir hata keşfedildi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Carscoops.com
26 Ekim 2023 13:25 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 13:27
Honda, Civic'leri geri çağırıyor! Kazaya yol açan bir hata keşfedildi
honda civic,otomobil,honda geri çağırma

Honda, 176 bin 410 adet Civic modelini etkileyen bir geri çağırma programı başlattı. Yapılan açıklamada otomobillerde üretim kaynaklı, kazaya yol açabilecek bir sorun tespit edildi.

2022-2024 yıllarında üretilen Civic modellerinde, ön tekerleklerin normalden fazla dönmesine neden olan bir elektikli direksiyon dişlisi sorunu tespit edildi. Honda, etkilenen 176 bin 410 adet otomobili için bir geri çağırma programı başlattı.

Otomobil üreticisinin, sorunu Temmuz ayında tedarikçisi Hitachi Astemo Americas, Inc.'den gelen bir uyarı aracılığıyla fark ettiği bildirildi. Bunun üzerine Eylül ayında yapılan incelemelerde, arızanın kazaya yol açabilecek kadar tehlikeli olduğuna karar verildiğine dikkat çekildi.

100 BİNDEN FAZLA CİVİC TEHLİKEDE

Paylaşılan bilgiye göre, etkilenen araçlarda elektrikli direksiyon dişlileri yanlış bir strok uzunluğunda monte edildi. Bu sebeple, ön tekerleklerin gereğinden fazla dönerek alt süspansiyon koluna hasar verebileceği, bunun da olası bir kazaya kapı aralayacak kadar tehlikeli olduğu vurgulandı.

Tekerlek hasar gördüğünde patlayabilir ve bu, kaza riskini artırırken, kar lastikleri takılıyken direksiyon çubuğuna zarar verilmesi, aracın kullanımını olumsuz etkileyebilir.

Carscoops.com'un haberine göre Honda, otomobil sahiplerine 4 Aralık'tan itibaren ulaşacak ve araçlarını yakındaki bir Honda bayisine geri getirmelerini isteyecek. Burada araçlar incelenecek ve elektrikli direksiyon dişlisi gerekirse değiştirilecek.

Geri çağırma programı Amerika Birleşik Devletleri'nde başlatıldı. Ancak Türkiye'deki Civic modellerini etkileyip etkilemediği bilinmiyor.

TESLA DA 55 BİN ARACINI ÇAĞIRMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde ABD Ulusal Karayolu ve Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'ya 54 bin 676 adet Model X aracını geriçağırması için uyarıda bulundu. NHTSA, araç kontrol cihazının düşük fren hidroliğini algılamada başarısız olabileceği ve uyarı ışığını gösterememe riski taşıdığı gerekçesiyle bu kararı aldığını belirtti.

Kaynak: Carscoops.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...