Tgrt Haber

Kaç adet Togg T10X satıldı? Güncel teslimat sayısı açıklandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Togg - AA
02 Ağustos 2023 10:36 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 10:39
Kaç adet Togg T10X satıldı? Güncel teslimat sayısı açıklandı
togg teslimat sayısı,togg t10x,togg t10x özellikleri

Türkiye'nin otomobil Togg şimdiye kadar kaç adet T10X model araç teslimatı yaptı? Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu tarafından geliştirilen ve Nisan ayında yollara çıkmaya başlayan Togg T10X modelinin Ağustos ayı satış sayısı açıklandı ve böylece toplam teslimat sayısı da ortaya çıktı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), T10X modelinin toplam teslimat sayısını açıkladı. Geçtiğimiz ay paylaşılan verilerde, Togg'un Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplamda 808 adet T10X aracını teslim ettiği belirtilmişti.

Türkiye'nin yerli ve milli ilk elektrikli otomobil markası Togg'a yönelik vatandaşların ilgisi devam ediyor. Firmanın resmi X hesabından

göre, Temmuz ayında 627 adet T10X aracı daha sahiplerine ulaştı. Böylece Togg'un toplam teslimat sayısı 1435'e çıktı.

İLK ARAÇ EKİM'DE BANTTAN İNMİŞTİ

Togg'un ilk aracı 29 Ekim 2022 tarihinde üretim bandından inmişti. 2023 Nisan ayında ise, ilk T10X aracı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmişti.

Türkiye'nin 7 bölgesinde deneyim merkezleri ile servis ve teslimat noktaları ile kullanıcılarına hizmet veren Togg, satış ağını genişletmeyi tüm hızıyla sürdürüyor. Son olarak, Togg Mobil Deneyim Merkezi iki yeni noktada, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ve Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde de açılarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

ÜRETİM 1 MİLYONA ÇIKACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Togg'a yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Üretimin 2032'ye kadar 1 milyona çıkacağı bilgisini veren Kacır, "Yani aslında üreteceği araçların yüzde 97'sini piyasaya satacak, yüzde 3'ünü biz kamu olarak almış olacağız. Ama tabii o 30 bin araçlık alım garantisi Togg'un finansman imkânlarına çok ciddi katkı sundu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Turu kapsamında gittiği Suudi Arabistan'da, Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'u hediye etmişti.

TOGG GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobil üreticisi Togg, T10X modeline geçen ay zam yaptı. Güncellenen Togg T10X fiyatları şöyle:

  • V1 RWD Standart Menzil: 1.227.500₺
  • V2 RWD Standart Menzil: 1.329.500₺
  • V2 RWD Uzun Menzil: 1.563.500₺

Kaynak: Togg - AA

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Togg - AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...