Tgrt Haber

Kontrolden çıkan Tesla, iki kişinin canını aldı! Facia anı kamerada

14 Kasım 2022 11:43 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 11:46
Kontrolden çıkan Tesla, iki kişinin canını aldı! Facia anı kamerada
tesla

Lüks elektrikli otomobil markası Tesla'nın başı, daha önce yaşanan kazalarla dertteyken buna bir yenisi daha eklendi. Model Y'nin kontrolü kaybedip can aldığı görüntüler faciaya neden oldu.

Lüks otomobil markası Tesla, son dönemde yaşanan kazalarla sıkça gündeme geliyor. Gerek otonom, gerekse normal sürüş sırasında yaşanan talihsiz olaylar, ne yazık ki ölümle sonuçlanıyor. 

Elon Musk'ın artık başını ağrıtmaya başlayan Tesla sorunları, yakın zamanda başka bir ölümlü kazaya daha neden oldu. Çin'de kontrolden çıkan Model Y, 2 kişinin canını alırken 3 kişiyi ise yaraladı.

TESLA, CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde gerçekleşen kazada Tesla, kontrolden çıkıyor ve son gaz köklüyor. Kaza an be an görüntülenirken, insanların ezilmesi ise gözlerden kaçmıyor.

Başlangıçta bir süre yüksek hızda yoluna devam eden Tesla, bazı arabalara çarpmadan gitmeyi başarsa da sonlarda ne yazık ki birkaç kişiyi eziyor.

Polis ilk etapta kazanın nedenini bulamadı. Sürücü 55 yaşında sağlıklı bir adamdı ve yirmi yıllık sürüş tecrübesi vardı (kamyon şoförü olarak çalışıyordu). Polis sürücünün alkol ya da uyuşturucu etkisi altında olmadığını açıkladı. Araçtaki incelemeler ise halen devam ediyor.

Kontrolden çıkan Tesla, iki kişinin canını aldı! Facia anı kamerada

Tesla ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı: "Kazanın mevcut videosu, aracın fren lambalarının hızla giderken uzun bir süre yanmadığını gösteriyor. Bu durum, arka plan verilerine yansıyan durumla tutarlı:"

  • Aracın gaz pedalı uzun bir süre boyunca takılı kalmış ve bir süre boyunca %100'de tutulmuş.
  • Fren pedalına basılmamış.
  • Sürüş sırasında, sürücü P vites düğmesine dört kez kısaca basmış ve ardından hızla bırakmıştır, fren lambası hızla yanmış ve sonra sönmüş.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...