Tgrt Haber

Opel yeni logosunu tanıttı: 2024'ten itibaren arabalarda kullanacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Automotive World
26 Haziran 2023 15:12 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 19:56
Opel yeni logosunu tanıttı: 2024'ten itibaren arabalarda kullanacak
opel logo,opel,araba

2028 yılına kadar tamamen elektrikliye geçmeyi planlayan Opel, elektromobiliteye verdiği önemi yansıtan yeni logosunu tanıttı.

Alman otomobil devi Opel, ikonik şimşek logosunu güncelledi. Elektrikli araç çağını ve özellikle markanın elektromobiliteye olan bağlılığını daha net bir şekilde yansıttığı gözlenen yeni logo, 2024 yılından itibaren üretilen araçlarda yer almaya başlayacak.

Donanım Haber'in aktardığına göre artık klasik "Z" şeklinden ziyade iki parçalı bir forma bürünmüş durumda. Ayrıca eski logoda markanın ismi dairenin altına yazılıyorken; yenisindeyse amblemin altına yerleştirildi.

Opel CEO'su Florian Huettl, şimşek işaretinin önemini şöyle anlattı: "Şimşek simgemiz her zamankinden daha fazla öneme sahip. Sadece inovasyon ve mobiliteyi herkes için uygun fiyatlı hale getirme sözümüzü sembolize etmekle kalmıyor, aynı zamanda 2028 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olma taahhüdümüzü de temsil ediyor."

Opel yeni logosunu tanıttı: 2024'ten itibaren arabalarda kullanacak

Opel'in 2028 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olma vizyonu, sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk konularındaki taahhüdünü ortaya koyuyor. Bu yıl 15 elektrikli model sunacağını açıklayan otomobil üreticisi elektrikli araç pazarında önemli bir konuma sahip olmayı hedeflemekte.

Opel'de Kıdemli Otomobil Tasarımcısı Mark Adams, yeni logoyla ilgili olarak "Şimşek; cesur ve saf felsefemizin simgesidir. Keskinleştirilmiş, kendine güvenen yeni 'Şimşeğimiz' ikonik amblemimize ilerici, modern bir görünüm kazandırır. Temel grafik tasarım prensibimiz olan pusulamızın merkezinde gururla konumlanmıştır." dedi.

Markanın e-mobiliteye dönüşümünü ve elektrikli gelecekle olan uyumunu görsel olarak yansıtan yeni logoyu 2024 yılından itibaren görmeye başlayacağız. İlk olarak hangi modelde kullanılacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Automotive World

Kaynak: Automotive World
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...