Tgrt Haber

Otomobil fiyatlarına 'elektrik ve doğalgaz' zammı yolda!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Dünya
05 Eylül 2022 09:55 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 10:01
Otomobil fiyatlarına 'elektrik ve doğalgaz' zammı yolda!
otomobil,zam

Geçtiğimiz haftalarda zam artışı görülen elektrik ve doğalgaz, otomobil fiyatları için de zammın sinyallerini verdi. Türkiye'deki üreticilerin otomobil fiyatları için zam yapacağı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Otomobil almanın zor olduğu şu dönemlerde zamların da ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz haftalarad EPDK elektrik ve doğalgaza zam yapıldığını duyurnuştu. Bireysel ve sanayi sektöründeki tüketiciler için yapılan zam, beklendiği gibi otomobil piyasayasını da vuracak. 

Dünya'nın haberine göre elektrik ve doğalgaza yapılan zammın, otomobillere de yansıyacağı açıklandı. Bu, Türkiye'de üretimi yapılan araçlara zam geleceğinin sinyallerini veriyor.

OTOMOBİLLERE ZAM YOLDA

Dünya'ya konuşan Toyota Otomotiv Türkiye CEO’su Erdoğan Şahin tarafından yapılan açıklamalara göre enerji kalemlerine yapılan zamlar, üretim maliyetini yüzde 15 civarında artırdı. Şahin, "Üretim maliyetimiz içinde geçen yıl yüzde 5’ken, bu yıl yüzde 10 seviyelerine çıkan enerji maliyetinin yükünü kendi iç mekanizmalarımızla dengeleyebilmek adına çeşitli önlemler almışken, yeni zamlarla bu oran yüzde 15’e ulaştı. Bu artışı absorbe edebilmek için daha fazla ne yapabileceğimizi ilgili bölümlerimizle değerlendiriyoruz. İhracatta da iç piyasada da rekabet gücümüzün oldukça etkileneceğini düşünüyorum." ifadelerini kullanırken, Toyota CEO'su gibi düşünen farklı isimler de vardı.

Otomobil fiyatlarına 'elektrik ve doğalgaz' zammı yolda!

HYUNDAI DA TOYOTA GİBİ DÜŞÜNÜYOR

Enerji maliyetini sebep göstererek zam geleceğini öne süren Toyota CEO'suna, yine Türkiye'de öne çıkan Hyundai'da katılıyor. İç pazarın durumuyla ilgili konuşan Hyundai yetkilisi, "Birim maliyeti üzerinden kâr dengesi de göz önünde olduğundan mutlaka fiyatlarda değişkenlik oluyor. Özellikle iç pazar daha çok etkileniyor. İhracatta eşit şartlarda fiyat politikası gözetildiğinden tüm markalarda benzer fiyatlandırma yapılıyor. İhracat genellikle Euro üzerinden olduğundan iç pazara nazaran sanayideki artışın etkileri daha düşük. Ama yurt dışına da zamlı gidiyor." diyerek otomobil fiyatlarının birkaç ay içinde zamlanacağını ifade etti. 

Kaynak: Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...