Tgrt Haber

Peugeot, geleceğe ışık tutan 'Inception' otomobilini tanıttı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: motor1com
06 Ocak 2023 15:00 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 15:06
Peugeot, geleceğe ışık tutan 'Inception' otomobilini tanıttı
peugeot,inception,

Fransız otomobil devi Peugeot, geleceği ışık tutan yeni konsept otomobili 'Inception'u tanıttı.

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023 hız kesmeden devam ediyor. Teknoloji devleri yeni ürünlerini sergilerken, Fransız otomobil devi Peugeot da geleceğe ışık tutan otomobiliyle hünerlerini sergiledi.

Markanın geleceğine ilişkin misyonlarından bahseden Peugeot, konsept otomobili Inception'u gösterdi. Tasarımıyla kendine hayran bırakan aracın, ilham veren özelliklerini taşıyan bazı modellerle 2025 gibi kısa bir sürede piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak 2025'te karşımıza çıkacak aracın, sergilenen araç olmayacağını, bunun sadece konsept bir model olduğunu da unutmamakta fayda var.

PEUGEOT İNCEPTİON CES 2023'TE SERGİLENDİ

Stellantis'in STLA Large mimarisi üzerinden yükselen Inception, metre uzunluğa ve 1.34 metre yüksekliğe sahip. 100 kWh'lik bir bataryaya sahip araç, 800 kilometre oldukça uzun menzil sunuyor. 

Peugeot, geleceğe ışık tutan 'Inception' otomobilini tanıttı

Inception'la ilgili dikkat çeken bir başka detay ise pil tarafında. Uzun menzilinin yanı sıra Peugeot'un elektrikli otomobili, sadece 5 dakikalik bir şarjla 150 km menzile ulaşabiliyor.

Bu batarya, Inception'ın biri ön biri de arka aksta bulunan iki elektrik motorunu besliyor. Toplamda 680 bg güç sunacak bu iki motor, tüm güçlerini 4 tekere birden iletecek. Bu da modelin 0-100 km/sa hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlamasına yardımcı oluyor.

Peugeot, geleceğe ışık tutan 'Inception' otomobilini tanıttı

Donanıma ek olarak aracın kabin içerisi de yine oldukça etkileyici. Yeni nesil  i-Cockpit tasarımını kullanan Inception, ilginç direksiyon tasarımıyla da benzersizliğini ortaya koyuyor.

Peugeot, geleceğe ışık tutan 'Inception' otomobilini tanıttı

Peugeot, konsept modelin 4. seviye otonom sürüş teknolojileri sunacağını söylüyor. Araç bu moda alındığında kabin çok daha konfor odaklı bir hale gelecek. Inception bu moda alındığında direksiyonunu geri çekerek ön konsolunu kapatabiliyor. Böylece çok daha sade bir yaşam alanı yaratılıyor.

Kaynak: motor1com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...