Tgrt Haber

Porsche’un pabucu dama atıldı: Yepyeni Mercedes AMG GT tanıtıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: motor1com
20 Ağustos 2023 13:21 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 13:23
Porsche’un pabucu dama atıldı: Yepyeni Mercedes AMG GT tanıtıldı
mercedes amg gt,otomobil

Mercedes, Porsche 911’e doğrudan rakip olan yeni AMG GT’yi tanıttı. Daha geniş gövde ile gelen araç, iç kısmında da önemli yeniliklere sahip.

Mercedes-Benz, 2021'de birinci nesil Mercedes-AMG GT coupe'yi piyasaya sürdükten iki yıl sonra emekliye ayırdı.

Kısa süre önce de bu serinin yeni modeli piyasaya çıktı. Porsche 911’e direk rakip olarak gösterilen yeni Mercedes AM GT tanıtıldı. Peki neler sunuyor ve hangi değişiklikler yapıldı?

MERCEDES’İN YENİ OTOMOBİLİ AMG GT SAHNEDE

İki yıl aradan sonra güncellen yeni AMG GT, daha geniş ve en önemlisi daha iddialı özelliklerle geldi. Daha önce sadece iki yetişkin için tasarlanan araç, artık daha geniş alanı ile iki çocuğu daha barındırabiliyor.

Porsche’un pabucu dama atıldı: Yepyeni Mercedes AMG GT tanıtıldı

Webtekno'da yer alan habere göre yeni AMG GT, tüm hatlarıyla bir bütün olarak duruyor. Yani göz yoran ve aşırıya kaçan detaylar yok. Bununla birlikte sade duruyor demek de hata olur. Zira aracın agresifliği ve sportifliği kendisini gösteriyor. Önde geniş bir ızgara yer alırken kaputun üstünde agresif izler görüyoruz.

Bunun yanı sıra arkada aktif ve kavisli  bir spoiler bizleri karşılıyor. Bunun haricinde dörtlü egzozun arasında geniş bir difüzör de yer alıyor. Dış görünüşü değiştirebileceğiniz 5 adet tasarım paketi ve 11 adet de renk seçeneği yer alacak.

AERODİNAMİK SÜRÜŞ İLE ÇOK DAHA İYİ!

Öte yandan Mercedes’in yeni otomobili, alüminyum, çelik, magnezum ve fiber karışımdan oluşan gövde hem sağlamlık hem de hafiflik sunuyor.

Aerodinamikle bunu uyumlu kılabilmek adına AIRPANEL isimli aktif bir hava kontrol sistemi de araca eklendi. Belli parçalar belli sıcaklıklara ulaştığında alt ve üst kısımda yer alan hava girişleri devreye giriyor. Ayrıca otomobilim altında ve motorun ön kısmında saklanan karbonfiber aerodinamik parçalar da aracın sürüş moduna göre pozisyon alarak aracın en verimli şekilde hareket etmesini sağlıyor. Örneklendirirsek 80 km/s hız aşıldığında bu parça, aracı alçaltarak çekiş kuvvetini artırıyor.

Teknik açıdan ise AMG GT, aşağıda yer verdiğimiz iki farklı motor seçeneği ile geliyor:

- AMG GT 63: 4.0 litre çift turbolu V8 - 577 hp / yaklaşık 800 nm tork (590 lb-ft)
- AMG GT 55: 4.0 litre çift turbolu V8 - 469 hp / yaklaşık 700 nm tork (516 lb-ft)

İç tarafta da önemli revizelere uğrayan yeni Mercedes AMG, 2+2 koltuk dizilişi ile opsiyonel ve katlanabilen koltuklara sahip.

Porsche’un pabucu dama atıldı: Yepyeni Mercedes AMG GT tanıtıldı

Daha da önemlisi masaj yapabilen bu koltuklar, özellikle uzun yolculuklarda sağlınızı da önemsiyor.

Diğer taraftan 11.9 inçlik dokunmatik bir ekran ortada yer alırken sürücünün önünde ise 12.3 inç boyutunda kişiselleştirilebilir bir ekran bulunuyor. Direksiyonda sürüş modlarını ve diğer seçenekleri kontrol etmeyi sağlayan butonlar yer alıyor.

Kaynak: motor1com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...