Tgrt Haber

Toyota'da 'yangın' riski! 2 milyona yakın araç tehlikede

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: CNN, Anadolu Ajansı
03 Kasım 2023 11:47 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 11:48
Toyota'da 'yangın' riski! 2 milyona yakın araç tehlikede
toyota,toyota rav4

Toyota, 2 milyona yakın RAV4 model aracı için geri çağırma programı başlattı. Yapılan açıklamada, bazı akülerin yanlış boyutlara sahip olması nedeniyle, sürüş esnasında yerinden oynayarak yangın riski oluşturduğu belirtildi.

CNN'in haberine göre, Japon otomotiv devi Toyota, 2013-2018 yıllarına ait belirli RAV4 modellerinde yangın riski tespit edilmesi üzerine 1.8 milyondan fazla aracı geri çağırma kararı aldı.

TOYOTA RAV4 ARAÇLARDA YANGIN RİSKİ

Firma yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre problem, bazı yedek akülerin yanlış boyutlarda olmasından kaynaklanıyor. Bu sebeple, aracın yoğun bir sarsıntıya maruz kalması durumunda akünün yerinden oynayabileceği ve yangın çıkmasına yol açabileceği belirtiliyor.

Bir Toyota sözcüsü, "Bazı 12 voltluk akülerin boyutu diğerlerindan daha küçük. Bu küçük boyuttaki aküler, değiştirme işlemi için kullanılır ve tutma kelepçesi doğru şekilde sıkılmazsa, sürüş esnasında yerinden oynayabilir ve pozitif kutup kelepçeye temas ederek kısa devre yapabilir." şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM YAPILACAK

Firma, etkilenen araç sahiplerine Aralık ayında gerekli bilgilendirmeyi yapacaklarını ve akü tutma kelepçesi, akü tepsisi ve pozitif kutup kapağının ücretsiz olarak değiştirileceğini duyurdu.

Toyota'nın yetkilileri, etkilenen araç sahiplerine geri çağırma işlemi hakkında bilgi almak için Toyota web sitesi veya Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi web sitesinden araç bilgi numarasını veya plaka bilgisini girebileceklerini belirtti.

ÜRETİMİ SEKTEYE UĞRAMIŞTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Toyota Motor'un parça tedarikçilerinden biri olan Chuo Spring Co. firmasına ait fabrikada büyük bir patlama meydana gelmişti.

Fabrikada bulunan işçilerden ikisinin yaralandığı aktarılırken patlamada, tesisteki kurutma fırınlarına hasar aldığı bildirildi. Japon üretici Toyota, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, tedarik sıkıntısı nedeniyle, Japonya'daki 6 fabrikasındaki 10 üretim hattını geçici olarak durdurmuştu.

Kaynak: CNN, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...