Tgrt Haber

Son dakika! 6'lı masanın toplantısı sona erdi! Aday yine çıkmadı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2023 19:25 - Güncelleme : 02 Mart 2023 22:33
6,,

Son dakika haberi: 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirlemek için bir araya geldikleri toplantıdan yine aday çıkmadı. 6 Mart Pazartesi günü 6 liderin tekrar bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayını belirleyecekleri öğrenildi. Kulislerden edinilen bilgiye göre, masadaki 5 parti lideri Kılıçdaroğlu isminde uzlaşma sağlarken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ise duruma mesafeli yaklaşarak kurmaylarıyla değerlendirme yapacağı öğrenildi. Ortaya atılan iddiaların ardından İYİ Partili Dikbayır'dan dikkat çeken bir paylaşım gelirken Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir'in ise paylaştıktan sonra sildiği tweet masadaki karışıklığı gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün grup toplantısında seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler 6'lı masaya çevrildi. 12'nci kez bir araya gelen 6'lı masanın bugünkü toplantısında muhalefetin cumhurbaşkanı adayı konuşuldu. Masada görüşmelerin sonlandığı ve yemek faslına geçildiği öğrenilirken masadan bu toplantıda da aday isim çıkmadı. 6'lı masanın 6 Mart Pazartesi günü tekrardan toplanıp aday ismi konuşacağı öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada seçim için yeniden 14 Mayıs’ı işaret etti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yeniden gözler altılı masaya çevrildi. Daha önce 11 kez görüşen liderler bugün 12'nci kez bir araya geldi.

TOPLANTI BAŞLADI

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda adayın belirlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre ise, adaylık konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkmış durumda.

ADAY İSİMDE AKŞENER RÖTARI 

Kritik toplantının 19.00 sularında bittiği ve yemek faslına geçildiği öğrenilirken masadan yine aday isim çıkmazken 6 Mart Pazartesi günü ismin açıklanacağı bildirildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" denildi. Ayrıca masada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulduğu, İYİ Parti lideri Akşener'in ise bu duruma mesafeli yaklaştığı ve son durumu görüşmek için kurmayları ile toplantı yapacağı iddia edildi. 

Son dakika! 6'lı masanın toplantısı sona erdi! Aday yine çıkmadı 

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR'DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ: MİLLET 5'TEN BÜYÜKTÜR 

6'lı masaya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin geldiği iddia edilirken İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Dikbayır paylaşımında, "Millet 5'ten büyüktür" dedi ve paylaşımını apar topar sildi.  

Dikbayır ayrıca henüz silmediği bir paylaşımında da, "Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik,güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o" dedi. Masanın Kılıçdaroğlu isminde uzlaştığı iddialarından sonra bu paylaşımlarının yapılması 'masada kavga mı var?'  sorularını akıllara getirdi. 

Son dakika! 6'lı masanın toplantısı sona erdi! Aday yine çıkmadı 

CHP'Lİ İSİMDEN ÇOK KONUŞULACAK HAMLE! 'BAŞLIYORUZ' PAYLAŞIMINI SİLDİ 

İYİ Partili isimlerin paylaşımlarının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşarak 'Başlıyoruz' dedi. Doğan dakikalar sonra bu paylaşımı sildi

Son dakika! 6'lı masanın toplantısı sona erdi! Aday yine çıkmadı 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aydın 2 Mart 2023 20:17

Sizden hiçbir şey olmayacak en iyisi siz bu sevda dan vazgeçin topluca reisi seçin olsun bitsin.

Sonraki Haber Yükleniyor...