Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Orta Koridor' mesajı: Bir an önce hayata geçirilmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2023 22:57 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 06:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Orta Koridor' mesajı: Bir an önce hayata geçirilmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan,New York,ABD

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile görüştü. Görüşmede, Erdoğan'ın Orta Koridor'un hayata geçirilmesinin önemini vurguladığı ayrıca Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti. Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una hitap edecek olan Erdoğan'ın, göçmenler, iklim değişikliği ve terörizmle mücadele gibi konularda mesajlar vermesi bekleniyor.

Erdoğan bir yandan da diğer ülkelerin liderleriyle görüşmelerine başladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile görüştü. 

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Koridor'un hayata geçirilmesinin önemini vurguladığı ayrıca Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade ettiği kaydedildi.

ELON MUSK'I TÜRKEVİ'NDE AĞIRLADI

Erdoğan, devlet başkanlarının yanı sıra Tesla CEO'su Elon Musk'la da görüştü. İki isim arasındaki kritik görüşmede, Elon Musk'ın Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırımlar ele alındı. Erdoğan ve Musk, Tesla'nın Türkiye'ye yatırımları, Starlink sistemi, şarj istasyonları ve X (Twitter) üzerine bir çok konuyu görüştü.

AHISKA TÜRKLERİ'NE SESLENDİ

Öte yandan Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD'de Ahıska Türklerini kabul etti. Ahıska Türklerinin durumunu çok yakından takip ettiğini aktaran Erdoğan, "Kendilerinin yıllardır hasretle beklediği Türk Vatandaşlığını sağlamaları için gerekli adımları atıyor, bu süreci hızlandırıyoruz" dedi.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ BEKLİYOR

20 Eylül'e kadar ABD'de temaslar gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun farklı kesimlerinden oluşan kanaat önderlerinin yer alacağı etkinliklere katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de büyük bir coşkuyla karşılandı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...