Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ADD'yi rahatsız etti: "Oy için türbana özgürlük veremezsin"

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, İHA
08 Ekim 2022 13:00 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 13:29
Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ADD'yi rahatsız etti: "Oy için türbana özgürlük veremezsin"
ADD,hüsnü bozkurt,başörtüsü,CHP,kemal kılıçdaroğlu,anayasa,erdoğan

CHP’nin başörtüsü ile ilgili kanun önerisine Atatürkçü Düşünce Derneği’nden açıklama geldi. ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Aman bize oy verecekler diye sen türbana özgürlük çıkartamazsın” diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu 'başörtüsü kanun teklifi' Meclis'e sunuldu. 3 maddelik kanun teklifiyle kamu kurumlarında çalışan kadınların kılık-kıyafet özgürlüğü yasal güvence altına alınıyor.

CHP’nin ‘başörtüsü’ ile ilgili kanun teklifi vermesi siyasetin gündemine oturdu. Tartışma haline gelen teklif ile ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği’nden açıklama geldi. ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Aman bize oy verecekler diye sen türbana özgürlük çıkartamazsın” sözleriyle CHP liderine yüklendi.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ADD'yi rahatsız etti:
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, 32 yıl önce bombalı saldırıda ölen Bahriye Üçok’u anma programında, CHP tarafından Meclis’e sunulan ‘başörtüsü’ kanun teklifine ilişkin İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

"OY İÇİN TÜRBANA ÖZGÜRLÜK VEREMEZSİN"

Cumhuriyetin kurucularından miras kalan bir görevin olduğunu belirten Hüsnü Bozkurt, açıklamasında “Bazılarımız bu görevin farkında değil. Şu parti de bu parti de siyaset yapıyor. Cumhuriyet dünyada eşi benzeri olan bir devlet değildir. Aman bize oy verecekler, aman efendim bize oy vermezler. Anayasanın 24. maddesi orada durduğu sürece sen türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın, çıkar da görelim. Kimse bu kimseye herkes dahil devletin herhangi bir kanunu din kurallarına bağlayamaz. Bunu şiddetle reddediyorum” ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN TEKLİFİ ANAYASA İLE UYUMLU DEĞİL"

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Meclis’e sunulan yasa teklifinin Anayasa ile uyumlu olmadığını belirten Hüsnü Bozkurt, “Böyle bir şeyin anayasa haline getirilmesi çok daha vahimdir. Çünkü anayasamız da zaten güvence altındadır. Böyle bir güvenceye gereksinim de yok. Dolayısıyla bu insanların inançlarıyla oynamamak lazım. Laik demokratik, sosyal hukuk devletini bütün kurallarıyla işletirsek kimsenin yok başını örttüm yok başını açtım diye endişe etmesine gerek olmaz” diye konuştu.

SİYASETTE 'BAŞÖRTÜSÜ' TARTIŞMASI

Siyasette başörtüsü tartışması, CHP’nin başörtüsünü yasal güvence altına alma çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "anayasa" kartını çekerek cevap vermesiyle alevlenmişti.

Erdoğan’ın "başörtüsünü anayasa değişikliği ile çözelim" çağrısı CHP’de farklı tepkilere yol açarken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok." çıkışında bulundu. Kapıyı tam kapatmayarak "Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa, her türlü desteği vermeye hazırız." diyen ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ise Erdoğan’ın ‘anayasa’ hamlesine şartlı destek geldi.

CHP’den gelen açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gece yarısı başörtüsü ile ilgili açıklama yapan bay kemal ardından bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı, bunlarda dürüstlük yok” diyerek cevap verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ise “Görelim bilmiyoruz bir getirsin bakarız” diyerek orta yolu bulmaya çalıştı.

Kaynak: TGRT Haber, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...