Tgrt Haber

AK Parti'de Ankara adayları netleşiyor! Efsane başkan göreve dönüyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
22 Ocak 2024 06:21 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 09:47
AK Parti'de Ankara adayları netleşiyor! Efsane başkan göreve dönüyor
ankara,yerel seçim

Ankara’nda 25 ilçe belediyesinden 19’unu yöneten AK Parti, 31 Mart adaylarını büyük oranda netleştirdi. Kulislere göre 7 başkanla yola devam edilecek. Çankaya için genç bir isim gündemde. Altındağ ilçesinde ise efsane Başkan Tiryaki'nin adı geçiyor.  

AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ismini açıklarken, ilçe adaylarının belirlenmesi için çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Başkentte 25 belediyeden 19'unu yöneten AK Parti'de kulislere düşen bilgiler, 31 Mart seçimleri öncesi ilçelerde çok sayıda adayın netleştiğine işaret ediyor.

 ALTINOK'UN YERİNE ÖZCAN

Türkiye gazetesinin haberine göre, Keçiören’de Altınok’tan boşalacak koltuk için İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın adı geçiyor. Özcan’dan sonra ise en güçlü adayların eski Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal olduğu belirtiliyor. 

Ankara’nın en kalabalık ilçesi Çankaya’ya ise Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan’ın aday yapılabileceği ifade ediliyor. 1983 doğumlu Kalkan, hem uluslararası ilişkiler hem de hukuk fakültesi mezunu. AK Parti genç aday tercihiyle, CHP’nin kalesi olarak gösterilen Çankaya’da avantaj elde etmek istiyor.

AK Parti'de Ankara adayları netleşiyor! Efsane başkan göreve dönüyor

EFSANE BAŞKAN İLE YENİDEN

Altındağ’da daha önce bu koltukta 3 dönem oturan, aynı zamanda eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Veysel Tiryaki’nin adı geçiyor. Tiryaki, ilçe sakinleri tarafından “Efsane başkan” olarak anılıyor. Mevcut Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın ise Mamak’ta aday yapılacağı konuşuluyor.

Diğer yandan AK Parti yönetiminin Sincan’da Murat Ercan'la, Akyurt’la Hilal Ayık'la, Kahramankazan’da Serhat Oğuz'la, Evren’de Hüsamettin Ünsal'la, Güdül’de Muzaffer Yalçın'la, Beypazarı’nda Tuncer Kaplan'la ve Kızılcahamam’da Süleyman Acar'la ile yola devam edeceği konuşuluyor. Diğer ilçelerin ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. 

 

 

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
EMEKÇİ22 Ocak 2024 13:19

Emeklilere verilen zamlarda Efsane. Emekli çok madur edildi. Bu şarkı burda bitmez

Sonraki Haber Yükleniyor...