Tgrt Haber

AK Parti'de görev değişimi: 2'si büyükşehir 5 il başkanı görevden alınacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
23 Haziran 2024 17:37 - Güncelleme : 23 Haziran 2024 17:52
AK Parti'de görev değişimi: 2'si büyükşehir 5 il başkanı görevden alınacak

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bayram tatili sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 'değişim' ana gündemiyle toplanıyor. Seçimlerin muhasebesinin yapılacağı kritik toplantıda 2'si büyükşehir olmak üzere 5 il başkanının değişmesi bekleniyor. Toplantıda emekli ve asgari ücretlilerin merakla beklediği temmuz zammının da masada olacağı belirtiliyor.

AK Parti​  Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yarın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın başkanlığında bir araya gelecek. Kritik toplantıda en az 5 ilin il başkanının değişmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca milyonlarca kişinin merakla beklediği temmuz zammının da masaya yatırılacağı belirtiliyor.

5 İL BAŞKANI DEĞİŞECEK

MYK'da ana gündem 31 Mart yerel seçimleri sonrası ortaya çıkan 'değişim' talebi ve iç muhasebe. 2'si büyükşehir olmak üzere 5 il başkanının değişmesi bekleniyor. İlçe başkanları özelinde de çalışmalar yürütülüyor.

MYK'da yerel seçimler​ sonrası ortaya çıkan tablo ve teşkilatlardaki son duruma ilişkin de detaylı bir şekilde ele alınacak. Bazı ilçe başkanları üzerinde de çalışma yapılacak ve çalışma tamamlanırsa atamalar gerçekleşecek.

AK Parti'de görev değişimi: 2'si büyükşehir 5 il başkanı görevden alınacak - 1. Resim

TEMMUZ ZAMMI DA MASADA

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Temmuz ayı zammı, Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla belli olacak. Tahminlere göre yüzde 25-30 bandında çıkacak. Hükümetten bir adım gelip gelmeyeceği bir kez de MYK'da ele alınacak.

'DEĞİŞİM' MESAJI VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız" özeleştirisinde bulunmuştu.

Erdoğan daha sonrasında "Yeri ve zamanı geldiğinde; kırmadan, dökmeden, küstürmeden değişimi yapacağız" mesajını vermişti.

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...