Tgrt Haber

Akşener'in 'savaş ilanına' İmamoğlu'ndan sert cevap: Bazen haddini aşan cümleler kurabiliyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 18:10 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 18:33
Akşener'in 'savaş ilanına' İmamoğlu'ndan sert cevap: Bazen haddini aşan cümleler kurabiliyor 
,Akşener,seçim,yerel

Yerel seçimlere tek başına girme kararı almasının ardından istifaların ardı arkası kesilmeyen İYİ Parti'de lider Meral Akşener konuştu. İstifaları değerlendiren İYİ Parti lideri, kendisine yönelik bir operasyon yapıldığını ima ederek "Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" dedi. Akşener'in bu sözlerine aynı sertlikte cevap İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu "Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar" diyerek yüklendi. 

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala muhalefette kılıçlar çekildi. CHP'nin ittifak teklifini kabul etmeyen İYİ Parti'de parti içi kaos çıkarken CHP ise yeni ittifakları kovalamaya başladı. 

Seçime 'hür ve müstakil' olarak girme kararı alan İYİ Parti'de tabanda bazı rahatsızlıklar patlak verdi. Aytun Çıray, Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem, Adnan Beker, Ümit Dikbayır, Ece Güner gibi önemli demirbaşlar istifasını verdi. 

"PARTİNİN İÇ İŞLERİNE KARIŞIYORLAR"

Tüm bu yaşananların ardından kısa bir süreliğine sessiz kalan İYİ Parti lideri bugün sessizliğini bozdu. Akşener, son günlerde yaşanan art arda istifalarla ilgili olarak “Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı” dedi. Akşener, “Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım” ifadelerini kullandı.

CHP'ye yönelik eleştirisini artıran Akşener, yerel seçimlere bir kez daha tek başlarına gireceklerini ifade etti.

İMAMOĞLU'NDAN JET CEVAP 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kurtköy Yaşam Merkezi'nin temel atma töreninde Meral Akşener'in veryansın etmesini ve hedef göstermesini değerlendirdi. Akşener'in adını kullanmadan cevap veren İmamoğlu, "Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar" dedi. 

"Şimdi yeni bir oyunla karşı karşıyayız" diyen İmamoğlu şunları söyledi: 

"Şimdi yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz aynı masayı paylaştığımız birlikte iş ürettiğimiz aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik eski dosttan düşman olmaz. Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Benim Allah'ın bir lütfu, kötü sözleri kulağım hiç duymuyor."

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...