Tgrt Haber

Ali Babacan'dan adaylık sinyali: En iyi şekilde yaparım

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Ocak 2023 00:14 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 05:30
ali babacan

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masada kendisinden sonra adaylığa en yakın isim olarak gördüğü konuşulan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ortak adaydan yana olduklarını ve adayın 6'lı masadan çıkması halinde işlerinin çok daha kolay olacağını savunan Babacan, masadaki partilerinin kendisini aday göstermesi durumunda ise görevi en iyi şekilde yapabileceğini söyledi.

2023 seçimlerinin erkene alınıp alınmamasına ilişkin tartışmalar sürerken, 6'lı masadaki adaylık bilmecesi de devam ediyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarına soğuk bakıp 2 ismin belediyedeki görevlerinde kalmalarını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın ortak adayı olarak kendi isminin çıkmasını istiyor. Millet İttifakı'nın bir diğer ayağı olan İYİ Parti lideri Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarken, masadan bir isim daha adaylık için kendini ön plana çıkardı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a da bugün katıldığı bir programda 'Babacan aday gösterilecek' iddiası soruldu. Babacan ortak aday ve kendi adaylığıyla ilgili şöyle konuştu:

"ORTAK ADAY ÇIKMAZSA KÖTÜ OLUR"

"6'lı Masa'da birbirimizin söylediklerine dikkat ediyoruz. Şu var ki, 6'lı Masa'dan ortak aday çıkmazsa dünyanın sonu değil ama kötü olur. Biz baştan beri tek adaydan yanayız. Biz iç istişare sürecimizi henüz tamamlamadık. En büyük parti diye tanımlıyorsunuz ama asıl rakamlar sandıkta çıkacak. AB'de Almanya en büyük benim bundan sonra benim dediğim olacak, dese ortada AB kalır mı? Bir arada çalışıyorsak bir hukuk oluştu, bu hukukun gereğini herkes yapacak. Biz masaya ısrarla davet edildik. Masaya otururuz ama anayasa konusunda anlaşmadan olmaz dedik. Evet ama daha fazlası da olabilir.

"EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIM"

Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda 'olur' ya da 'olmaz' demiyoruz. 6'lı Masa'da hiçbir isimle ilgili olumlu/olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. 6'lı Masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok. Bizim öncelikle ortak yönetim modeli ve geçiş yol haritasında mutabık kalmamız önemli. Seçilecek cumhurbaşkanı yetkilerini nasıl kullanacak, 6'lı masa ile mutabakat nasıl olacak bunlar etraflıca hazırlanıyor. 6'lı Masa'nın mutabakat ruhu var. Onun için dikkat ederseniz bizden hiçbir açıklama yapılmadı. Benim görüşüm şahsi görüş olmamalı. Partide çok kıymetli insan kaynağımız var. Ortada dolaşan genel başkanlar var, belediye başkanları var, bir de toplumda dillendirilen isimler var. Topu topu 15-20 kişilik isim havuzu var.

"ADAY 6'LI MASADAN ÇIKARSA İŞİMİZ ÇOK KOLAY"

Ortak adayımızı belirledikten sonra sonuna kadar arkasında dururuz. Vatandaşlarımız, hafif ortalık toz dumandı, anlaşamayacaklardı diye korkmuştuk ama anlaşıldı diyecek. Ortak adayın savunamayacağı hiçbir şeyi dikte etmeyiz. O da razı olmalı. Ortak aday 6 genel başkandan biriyse zaten işimiz çok kolay. Ama dışarıdan aday olması durumunda ortay adayımızın görüşlerine çok saygılı oluruz. Demokrasiye inansın, özde demokrat olsun, kucaklayıcı olsun, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olsun."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 4 Ocak 2023 08:15

Sen olma seçilemezsin

Sonraki Haber Yükleniyor...