Tgrt Haber
Tgrt Haber

Ali Babacan’ın açıklamalarına Ümit Özdağ’dan sert tepki: Evinize dönün

24 Nisan 2022 19:14 - Güncelleme : 24 Nisan 2022 19:31
Ali Babacan’ın açıklamalarına Ümit Özdağ’dan sert tepki: Evinize dönün

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın sosyal medya hesabından yaptığı 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan tepki geldi. Özdağ, Babacan’ın anma tweetini alıntı yaparak "Ali bey, daha fazla rezil olmadan evinize dönün. Siz gerçekten milli tarih, milli vicdan, milli kimlik ve milli şahsiyet duygularından yoksunsunuz." ifadelerini kullandı.

24 Nisan 1915 olaylarının yıldönümü yaklaşırken siyaset camiası yine ısındı. HDP’nin olaylara ilişkin ‘soykırım’ olarak tanınmasına yönelik Meclis’e sunduğu kanun teklifi büyük tepki topladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olayların ‘soykırım’ olarak tanımlanamayacağı ve “TBMM'ye verdiği sözde "soykırım" teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum. Büyük Türk Milleti'nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça, hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez” şeklinde değerlendirmede bulundu.

ALİ BABACAN’IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ YAĞDI

HDP’nin sözde soykırım açıklamalarına hükümet kanadından da tepki gelirken siyaset camiası bu sefer DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yaptığı açıklamayı tartışıyor.  Ali Babacan 1915 olaylarına ilişkin sosyal medya hesabından “Geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz. Hepimiz, karşılıklı anlayış çerçevesinde birbirinin yarasını sarmaya çalışan Anadolu insanları olmalıyız. Bu vesileyle, Ermeni halkının bugün derinden hissettiği acıyı anlıyor, 1915’te hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anıyorum” ifadelerini kullandı. 

ÜMİT ÖZDAĞ: ALİ BEY EVİNE DÖNSÜN

Ali Babacan’ın açıklamalarına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ cevap verdi. Özdağ, Babacan’ın tweetini alıntılayarak, “Ali bey, daha fazla rezil olmadan evinize dönün. Siz gerçekten milli tarih, milli vicdan, milli kimlik ve milli şahsiyet duygularından yoksunsunuz” şeklinde konuştu.

https://twitter.com/umitozdag/status/1518234606197428225

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...