Tgrt Haber

Azerbaycan'da Türk vatandaşları sandığa akın etti

05 May 2023 14:23 - Güncelleme : 05 May 2023 15:21
Azerbaycan'da Türk vatandaşları sandığa akın etti
bakü,seçim,azer

Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçime 9 gün kaldı. Seçim heyecanı yurtta yaşanırken, yurt dışındaki Türk vatandaşları da aynı heyecanı paylaşıyor. Öyle ki 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekilleri seçimleri için birçok ülkede sandıklar kuruldu. Bu ülkelerden biri de Azerbaycan.

Azerbaycan'nın Başkenti Bakü Türk Büyükelçiliğinde ve Nahçıvan ile Gence Başkonsolosluklarında bugün sabah 08:00 itibarıyla vatandaşlar oy kullanmaya başladı. 9’u Bakü’de 3’ü Nahçıvan’da 3’ü de Gence’de olmak üzere toplam 15 sandık kuruldu.

7 MAYIS’A KADAR OY VERME İŞLEMİ SÜRECEK

Oy kullananlar arasında Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’ da vardı. Bağcı ve eşi önce oylarını kullandı, sonra Basın mensuplarına açıklama yaptı. ‘’Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum." Diyen Cahit Bağcı oy verme işlemini 7 Mayıs’a kadar süreceğini de belirtti.

Azerbaycan’da Toplamda 11 bin 43 kayıtlı seçmen bulunuyor. Bu kişilerin 7 bin 417’si Bakü’de 2 bin 277’si Gence’ de 1349’u da Nahçıvan’ da oy kullanacak.

OY VERME İÇİN 9 MAYIS SON TARİH

Yurt dışındaki diğer temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan’da başladı. Şu an kadar buralarda 1 Milyon 7 Bin 165 seçmen oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme süresi ise 9 Mayıs’ta son buluyor. Şunu hatırlatmakta fayda var; Yurt dışında yaşayan seçmenler tatil günleri de dahil olmak üzerde 24 saat oy kullanabilecekler.

2023 seçimlerinde yurt dışında toplamda 4 bin 969 sandık kuruldu. Yaklaşık 3 Milyon 286 bin 786 seçmen bu seçimde yurt dışındaki sandıklarda oy kullanabilecek.

65 MİLYON KİŞİ SANDIĞA GİDİYOR

Türkiye’deki sandıklara bakacak olursak, bu seçimde 190 bin 736 sandığın yurt içinde kurulacağına ve yaklaşık 61 Milyon kişinin oy kullanacağı çekişmeli bir seçim yarışı olacağı gözüküyor. 

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...