Tgrt Haber

6'lı masada krizin fitili ateşlendi: Ali Babacan'dan İYİ Parti'ye sert sözler 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2023 23:03 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 01:28
6'lı masada krizin fitili ateşlendi: Ali Babacan'dan İYİ Parti'ye sert sözler 
6,Akşener,Babacan

Aday tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen 6'lı masada kriz çıktı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın vatandaşlık tanımını değiştirmeye yönelik vaadine İYİ Parti'den, "Taahhütleri bizi ilgilendirmiyor" cevabı geldi. İYİ Parti'nin bu sert cevabına Babacan'dan aynı sertlikte karşılık gecikmedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçeyi anadil olarak anayasaya ekleme vaadi, 6'lı masanın bir diğer ortağı İYİ Parti'yi kızdırdı. 

BABACAN'DAN ANAYASA SÖZLERİ

DEVA Partisi lideri Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Bugün basın açıklaması yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bu açıklamaların kendilerini bağlamadığını, 6'lı masadan ortak çıkan proje ve taslaklarda da böyle bir ifadenin yer almadığını söyledi. 

Zorlu Babacan'ın çıkışına, "Bizim DEVA Partisi ile ortak yanımız 6’lı masada bulunuyor olmamız. Bu ortaklığımızın en büyük temeli güçlendirilmiş iyileştirilmiş parlamenter sistemi ülkemize yeniden inşa etmek, adaleti, liyakati esas alan bir yönetim anlayışını kurgulayabilmektir. Anayasa'nın ilk dört maddesi gibi pek çok konuda görüşlerimiz açık ve net. Parti olarak durduğumuz yerde herhangi bir tartışmaya açık bir konu bulunmamaktadır" diyerek tepki gösterdi. 

BABACAN'DAN AYNI SERTLİKTE CEVAP: ART NİYETLİ 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan aynı sertlikte bir karşılık geldi. 

Habertürk'te Fatih Altaylı'ya konuk olan Babacan, "Bugün baktım ki bazı art niyetli yorum yapanlar 'İlk 4'le ilgili' diyor. Öyle bir şey yok. İlk 4'le ilgili en ufak değişiklik önerimiz yok. Gündemimizde de değil. Başka maddeler gündemimizde. 66 var, 42 var... Çok geniş bir çalışmayla 354 tane madde var" diye konuştu.  

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...