Tgrt Haber

MHP lideri Bahçeli'den Fenerbahçe maçındaki 'hükümet istifa' sloganına sert tepki: Sorumsuzluk ve şuursuzluk

26 Şubat 2023 19:35 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 00:34
MHP lideri Bahçeli'den Fenerbahçe maçındaki 'hükümet istifa' sloganına sert tepki: Sorumsuzluk ve şuursuzluk
Devlet Bahçeli,Fenerbahçe,taraftar

MHP lideri Devlet Bahçeli, Süper Lig'de dün akşam oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçında sarı lacivertli tribünlerinden hükümete yönelik protesto tezahüratlarına tepki gösterdi. Deprem felaketiyle mücadele edilen dönemde atılan 'istifa' sloganlarının sorumsuzluk ve şuursuzluk olduğunu söyleyen Bahçeli, "Böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınıyoruz. Tüm kulüp başkanları, maçların seyircisiz ya da gerekli önlemlerin alınarak oynanması için acilen adım atmalıdır" dedi. Bahçeli, Beşiktaş-Antalyaspor mücadelesinde taraftarların 'hükümet istifa' protestoları nedeniyle kulüp üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta erteleme mücadelesinde dün akşam oynanan Fenerbahçe-Arabam.com Konyaspor mücadelesinde ev sahibi takım taraftarlarından hükümete yönelik yükselen protesto tezahüratları gündeme damga vurdu. Benzer tezahüratlar bugün oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçında da yükselirken, karşılaşma sırasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, atılan sloganlara sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp başkanlarına da çağrı yapan Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması da dahil gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirtti.

Hassas ve acılı bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınayan MHP lideri Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken, Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakasında tribünden "istifa" sloganlarının atılmasını "sorumsuzluk ve şuursuz" olarak niteledi.

Bugün, Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasında oynanacak müsabakalarda da aynı "istifa" seslerinin yükselmesi halinde, futbol kulüplerinin oyuna geldiğinin, tuzağa düştüğünün netleşmiş olacağını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında trübünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur.

https://twitter.com/dbdevletbahceli/status/1629874936125837313

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır. 

KULÜP BAŞKANLARINA ÇAĞRI: ACİL ÖNLEM ALIN

Bütün kulüp başkanlarının  müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir."

BAHÇELİ, BEŞİKTAŞ ÜYELİĞİNDEN AYRILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den şok bir karar geldi. Bugün oynanan Beşiktaş-Antalyaspor mücadelesi öncesi taraftarların 'hükümet istifa' sloganlarına tepki gösteren Bahçeli, maç sonrası üyelikten ayrılma kararı aldı.

MHP basın biriminden yapılan açıklamada, “hükümet istifa” sloganları “deprem şehitlerine sistemli saygısızlık" olarak nitelendirilirken ve Bahçeli'nin, Beşiktaş JK üyeliğinden ayrıldığı duyuruldu.

Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır."

MHP lideri Bahçeli'den Fenerbahçe maçındaki 'hükümet istifa' sloganına sert tepki: Sorumsuzluk ve şuursuzluk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...