Tgrt Haber
Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a net uyarı: Kaşınma yoksa sonuçlara katlanırsınız

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Eylül 2022 11:07 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 11:33
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a net uyarı: Kaşınma yoksa sonuçlara katlanırsınız
bakan çavuşoğlu,atina,yunanistan

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir programda Yunanistan’ın son dönemde hava sahasına yönelik tacizlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ege’de Atina yönetimi ile barış içinde yaşamak istediklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu buna rağmen “Yunanistan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanmaya devam ediyor. Ege'de adaları silahlandıran ve Türk hava sahasına girerek tacizde bulunan Yunan kuvvetlerine Ankara'dan peş peşe uyarı geliyor. Son olarak Türk F-16'larına S-300 radar kiliti atan Yunan kuvvetlerinin son tavrı bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye elindeki veriler ile birlikte NATO'ya Yunanistan'ın yapmış olduğu taciz ve ihlalleri rapor etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi hatırlatması ile birlikte kullandığı "Bir gece ansızın geliriz" sözleri ülkede büyük yankı uyandırdı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ATİNA YÖNETİMİNE TEPKİ

Atina yönetiminin kural tanımaz, başına buyruk tavırlarına yönelik bir uyarı da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Bakan Çavuşoğlu katıldığı bir programda Yunan kuvvetlerinin yaptıkları ihlalleri hatırlattı. Çavuşoğlu, Ege'de barış içinde yaşamak istediklerini buna rağmen Yunanistan'ın Ege'de bazı şeyleri hala kaşıdığını ifade ederek sert tepki gösterdi. "Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız" diyerek Atina yönetimini uyaran Bakan Çavuşoğlu'nun sözleri ajanslara son dakika olarak geçti. 

Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar;

Milli mücadele zamanında yıllar süren savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu, milleti ve imanı ile imtihanı başarı ile vermişlerdir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı imana sahibiz. Vatan şairi Namık Kemal’in dediği gibi ‘Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kadardır’  Herkes aklına başına alsın. Özellikle Yunanistan’a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın ve tahriklere devam etmeyin.Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti ise vahimdir  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...