Tgrt Haber
Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a tepki: Artık tahrikleri bırakmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2022 09:57 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 11:37
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a tepki: Artık tahrikleri bırakmalı
,Azerbaycan,Dışişleri Bakanı,Savaş,Mevlüt Çavuşoğlu

Son dakika haberi: Ermenistan'ın provokasyonlarına Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle başlayan şiddetli çatışma 5 bölgede devam ediyor. Azerbaycan ordusu SİHA ve top atışlarıyla vurduğu Ermenistan ordusu büyük kayıplar veriyor. Çatışmaların devam ettiği bu saatlerde açıklamaya yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ı uyardı. Çavuşoğlu, "Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı" dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında dün gece saatlerinde başlayan çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Ermenistan ordusu tarafından Kelbecer ve Laçın bölgesine atış yapılırken Azerbaycan ordusu SİHA ve top atışlarıyla karşılık verdi.  Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonlarının önlenmesi için gereken tüm tedbirleri kararlılıkla alındığıın açıkladı.

YOL GÜZERGAHINA HAİN TUZAK

Ermenistan ordusuna ait kuvvetlerin, Azerbaycan ordusunun kullandığı güzergaha ve diğer boş arazilere tuzaklı mayın döşeme girişiminde bulunduğu sırada Azerbaycan askerlerinin durumu fark etmesiyle savunma ateşi açtığı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ERMENİSTAN'A UYARI

Çatışmalar 5 bölgede tüm şiddetiyle devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bir açıklama geldi.  Ermenistan'a uyarıda bulunan Çavuşoğlu, "Artık harikleri bırakmalı" dedi. Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan’la varılan uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanması gerektiğini söyledi.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1569575595561963520

ERMENİSTAN'IN YAYDIĞI BİLGİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonlarına cevap olarak hayata geçirilen karşı önlemlerin lokal nitelikte ve askeri hedeflere yönelik olduğunu, Azerbaycan ordusunun Ermenistan topraklarına müdahalesi ile ilgili haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, Azerbaycan ordusunun sivil nüfusu ve altyapıyı hedef aldığı iddiasıyla ilgili Ermenistan'ın yaydığı bilgilerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...