Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a ‘samimiyet’ çağrısı: Atılan adımlar düşmanca

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Kasım 2022 10:33 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 10:59
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a ‘samimiyet’ çağrısı: Atılan adımlar düşmanca
bakan çavuşoğlu,mısır,yunanistan

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin her zaman barıştan yana olduğunu ancak Atina yönetiminin düşmanca bir tavır aldığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne karşı silah ambargosunu kaldırdığını hatırlatarak “Terazileri bozuldu ama biz de gereken adımları attık” dedi. Mısır ile normalleşme sürecinin yavaş gitmesinin sebebinin Türkiye olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Mısır samimiyse gereken adımı atar" şeklinde konuştu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim gün geçtikçe tırmanıyor. Yunanistan Başbakanı  Miçotakis'in Ankara'yı suçladığı skandal açıklamaları ile tansiyon yeniden yükselirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan cevap geldi. Yunanistan'ın attığı adımların düşmanca olduğunu belirten Çavuşoğlu, Atina yönetimine 'samimiyet' çağrısında bulundu. ABD'nin Yunanistan'daki üs sayısını arttırması hatırlatan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne karşı uyguladıkları silah ambargosunu kaldırmasını değerlendiren Bakan Çavuşoğlu "Terazilerini bozdular ama biz de gereken cevapları verdik" ifadelerini kullandı. "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz; arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" diyen Çavuşoğlu ayrıca Mısır ile normalleşme sürecinin yavaş ilerlemesinin Türkiye kaynaklı olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Mısır normalleşmede samimiyse gereken adımı atar" dedi. 

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1587708466390409216

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'daki ABD üslerine ilişkin "Bunlar Rusya'ya karşı diyorlar ama inandırıcı değil" dedi.  Atina'nın izlediği politikayı eleştiren Çavuşoğlu, "Başta Dendias (Yunanistan Dışişleri Bakanı) olmak üzere pek çok yetkili aleyhimize konuşmayı sürdürdü" ifadelerine yer verdi.

"YUNANİSTAN ÇILGINA DÖNDÜ"

Provokasyonlara verilen cevapların Yunanistan'ı çileden çıkardığını ifade eden Çavuşoğlu, "Atina'nın propagandaları artık çöküyor" dedi. Çavuşoğlu konuşmasında, "Yunanistan sahte  fotoğraf ve bilgiler ile bize çamur atmaya kalkıştı. Biz de buna karşılık belgelerle cevap verdik" dedi.

MISIR İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşme sürecini değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Süreç hızlı ilerlemiyor ama bunun sebebi biz değiliz" diye konuştu. 

TAHIL KORİDORU

Bakan Çavuşoğlu, tahıl koridorundaki son durumu da açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, "İki defa Lavrov'la görüştüm. Rusya'nın gemilerine yönelik saldırılardan sonra bazı güvenlik talepleri var. BM'nin Rusya'ya gönderdiği mektuplar dile getirildi. Rusya'nın gübresi ve tahılı yaptırım listesinde değil ama bunları taşıyacak gemiler limanlara yanaşamıyor ve servis alamıyor" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu,  Ankara'nın ABD, AB ve BM nezdinde girişimlerde bulunduğunu aktardı. Bakan Çavuşoğlu, tüm dünyanın gübre ve tahıla ihtiyaç olduğunu belirterek Türkiye'nin bu kapsamda adım attığını ifade etti. 

Dışişleri Bakanı, "Bu tahıl konusunun bir mutabakata varacağına inanıyorum" diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...