Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan AB Delegasyonu büyükelçilerine çifte standart tepkisi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ekim 2023 18:10 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 18:25
Bakan Fidan'dan AB Delegasyonu büyükelçilerine çifte standart tepkisi 
,İsrail,Filistin

Dışişleri Bakanı Fidan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüğşme gerçekleştirdi. İsrail-Filistin savaşını işaret eden Fidan, Filistin'i destekleyen gösterilerin yasaklanmasına karşın kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara ifade özgürlüğü gerekçesiyle izin verilmesini 'çifte standart' olarak değerlendirdi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı’na bağlı AB Başkanlığı binasında görüşme gerçekleştirdi. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fidan, büyükelçileri kabulünde dikkat çeken mesajlar verdi.

VİZE SERBESTLİĞİ MESAJI 

AB’nin ahde vefa ilkesine uymadığını ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiğini söyleyen Bakan Fidan, vize serbestisi sağlanmasının Türkiye’nin önceliği olduğunu kaydetti. 

Fidan, "Biz bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyduk. AB’den verilen olumlu mesajları önemsiyoruz ancak bunların hayata da geçirilmesi lazım" dedi. 

AB’nin samimi bir çaba ortaya koyması gerektiğini savunan Fidan, "Aynı zamanda vatandaşlarımızın vize almalarını geciktiren engellerin hemen kaldırılmasını, verilen vizelerin çok girişli ve uzun vadeli olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

"BARIŞ SÜRECİ BAŞLAMALI"

Fidan, Gazze’deki gelişmelere ilişkin de sivilleri hedef alan saldırıların kabul edilemez olduğunu, hemen durması ve ateşkes ilan edilmesi gerektiğini savunurken, "Çatışmanın bölgesel düzeye ulaşmasını engellememiz lazım. Kabul edilmiş parametreler çerçevesinde ve iki devletli çözümü hedefleyen barış sürecinin bir an önce başlaması lazım. Bu bağlamda, garantörlük mekanizmasından yararlanılabileceği kanaatindeyiz" dedi. 

Batı'nın olaylara çifte standarla yaklaştığını söyleyen bakan Fidan, "Bazı Avrupa ülkelerinde, Filistin’i destekleyen gösterilerin yasaklanmasına yönelik adımlar atılırken, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan saldırılara ifade özgürlüğü gerekçesiyle izin verilmesi çifte standarttır" dedi. 

Toplantıda, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Ukrayna’daki savaş gibi güncel konular da ele alındı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...