Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan AB'ye sert çıkış: Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 22:03 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 22:14
Bakan Fidan'dan AB'ye sert çıkış: Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın
Hakan Fidan,AB,üyelik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye'nin AB süreciyle ilgili sert mesajlar verdi. AB'nin Türkiye'nin 'Kürt düşmanlığı' yaptığı algısı oluşturduğunu söyleyen Fidan, "Bizim üyeliğimizde bir değişiklik yok. Türkiye ölçeğinde bir ülkeyle, Müslüman bir ülkeyle ben yeni bir birlik kurmak istiyor muyum? Adamın siyasallaştırdığı davaya vereceğin cevap da siyasal olur. Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın" dedi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili soruya değinen Fidan, "Bizim AB üyeliğimizde bir değişiklik yok. Bizim AB üyesi yapılıp yapılmayacağımız meselesi teknik bir konu değil. Onun altını çizelim. Çekirdek ülkelerin karar verecekleri bir konu" dedi. 

"SİYASALLAŞTIRMAYIN"

Bakan Fidan: "Kategorik olarak devletimiz Kürt düşmanlığı yapıyor gibi algı oluşturuyorlar. Biz bunu tümüyle reddediyoruz. Biz kategorik olarak PKK'nın düşmanıyız. Bu zevk olarak geliştirdiğimiz bir düşmanlık değil" diye konuştu.

Bakan Fidan: "Adamın siyasallaştırdığı davaya vereceğin cevap da siyasal olur. Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın" ifadelerini kullandı. 

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...