Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği: Rus ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2023 16:20 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 17:18
Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği: Rus ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü
Hakan Fidan,Gazze,Filistin,Hamas,Savaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Gazze diplomasisi devam ediyor. Bakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Eymen Safadi ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Görüşmede, bölgesel konular ele alındı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bugün telefonda görüştü. Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış müzakereleri ele alındı. Dışişleri Bakanı Fidan görüşmede, barış anlaşmasının biran önce imzalanmasının önemini vurguladı.

PEŞ PEŞE KRİTİK TEMASLAR

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği vurgulandı. Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler ve BM Güvenlik Konseyi'nde müzakereleri devam eden karar tasarısı konusunda görüş alışverişi yapıldı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

Azerbaycan 2020 yılının Ekim ayında başlattığı savaş ile Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalini sonlandırdı. Bakü yönetimi geçtiğimiz Eylül ayında ise bölgede son kalan yasa dışı Ermeni çetelerini temizlemek için anti-terör operasyonu düzenleyerek sözde Karabağ Cumhuriyeti'ne dair tüm kalıntıları yok etti. 

İki ülke yönetimi anti-terör operasyonu sonrası Avrupa Birliği ve Rusya ile aracılığıyla barış antlaşması için görüşmeler yürütüyordu. Bir süre önce Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan, barış antlaşmasının ilkeleri üzerinde anlaştığını duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...