Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan kritik temas: Türkiye-AB ilişkileri masada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2023 21:38 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 21:49
Bakan Fidan'dan kritik temas: Türkiye-AB ilişkileri masada
Hakan Fidan,,ABD,Cumhurbaşkanı Erdoğan,AB

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de Türkevi'nde İrlandalı mevkidaşı ile görüştü. İki ismin gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri de dahil olmak üzere birçok kritik konu masaya yatırıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde bulunan Türkevi’nde İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Michel Martin ile kriitk bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede; ikili ilişkiler ve karşılıklı üst düzey ziyaretler, Karadeniz Tahıl Girişimi, Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkileri de ele alındı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN NEW YORK PROGRAMI

Öte yandan salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, göçmenler, iklim değişikliği ve terörizmle mücadele gibi konularda mesajlar vermesi bekleniyor. BM'nin yapısında değişiklik yapılmasına yönelik "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesini de tekrarlayacağı değerlendiriliyor.

ERDOĞAN YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELECEK

Erdoğan, New York programı kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve iş insanı Elon Musk gibi bir dizi isimle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca yatırımcılarla bir araya gelecek.

Cezayir ve Polonya cumhurbaşkanı ile görüşecek olan Erdoğan, İtalya, İsrail ve Yunanistan başbakanlarını da kabul edecek, Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden'ın liderler onuruna vereceği resepsiyona da katılacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...