Tgrt Haber

Bakan Soylu canlı yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi: FETÖ roman dosyası açılacak

03 Kasım 2022 14:29 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 16:10
Bakan Soylu canlı yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi: FETÖ roman dosyası açılacak
süleyman soylu,kemal kılıçdaroğlu,fetö

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına tepki gösteren Bakan Soylu, "Benim günümün en az 4-5 saati uyuşturucuyla mücadeleyle geçiyor ahlaksız adam" ifadelerini kullandı. Kapağında 'CHP-FETÖ ilişkisi' yazan kırmızı bir dosyayı gösteren Süleyman Soylu, "Bu, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan bir FETÖ roman. Bu dosya açıklacak" dedi. Canlı yayında bir dosya daha gösteren Soylu, birkaç gün içinde belediyelerde terör operasyonu başlayacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Terör operasyonları hakkında bilgi veren Bakan Soylu, uzun süredir aradıkları PKK mağarasında örgütün cephaneliğini ele geçirdiklerini söyledi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarına sert sözlerle tepki gösteren Süleyman Soylu, "Ana muhalefet lideri maalesef hezeyanlar içerisinde. Siyaset yapılır ama erdemli yapılır, ahlaklı yapılır. Benim günümün en az 4-5 saati uyuşturucuyla mücadeleyle geçiyor, ahlaksız adam" diye konuştu.

Canlı yayında elindeki 'CHP-FETÖ ilişkisi / FETÖ roman' yazılı kırmızı dosyayı gösteren Bakan Soylu, "Bu, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan 32 basamaklı bir FETÖ roman" ifadelerini kullandı. Soylu, başka bir dosya daha gösterip, belediyelere de terör operasyonu başlatacaklarını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayıp, terör koridoruna izin vermeyeceklerini belirtti. Türkiye'nin terörden arındırılacağı tarihi de açıklayan Soylu, "29 Ekim 2023'te kırsalda bir terörist kalmayacak" ifadelerini kullandı.

"UZUN ZAMANDIR O MAĞARAYI ARIYORDUK"

Terör örgütü PKK'ya yönelik Bingöl, Bitlis, Hakkari'de dün icra edilen operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Soylu, "1 adet lav silahı, 1 adet Doçka, 4 adet keskin nişancı dragono, 2 adet biksi, 30 adet kalaşnikof, 5 adet el bombası, 8 adet dürbün, 20 bin 200 adet fişek" ele geçirildiğini söyledi.

Bitlis’teki mağaranın uzun zamandan beri arandığını kaydeden Süleyman Soylu, "Çok büyük bir cephanelik var ve bizim bu cephaneliği bulmamız gerekir. Arkadaşlarımız da dün itibariyle büyük bir sevinçle biz bu cephaneliği bulduk dediler. Buradan rahat gelebilir herkese. Bu bizim için çok büyük bir olay. On binlerce mağara var orada. Terör örgütü sürekli oralarda yer değiştiriyorlar. Çünkü terör örgütlerinin Türkiye'de yaşam süresi 2 yıl. Bu yüzden Türkiye'ye gelmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kimyasal silah iddialarına değinen Soylu, "Bu yıl 17 Nisan 2022'de Zap'a operasyon düzenlendi, terör örgütü de kendini gizleyebilmek için bir iftirada bulunmuştur" dedi.

'CHP-FETÖ İLİŞKİSİ' BAŞLIKLI KIRMIZI DOSYA

FETÖ'yle mücadeleye ilişkin elindeki kırmızı dosyayı gösteren Bakan Soylu, "Bu bir FETÖ roman. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi. Bu dosya açılacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarına elindeki belgelerle yanıt veren Soylu, "Kılıçdaroğlu bunları nereden başlatıyor? Kılıçdaroğlu'nun bir sahibi var. Türkiye, devlet ve millet hassasiyetlerini kaybetmiş olanların devleti değil" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ: ALLAH'TAN KORK AHLAKSIZ ADAM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili iddialarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ana muhalefet lideri maalesef hezeyanlar içerisinde. Siyasetini iftira ve yalana dayandıran bir anlayış söz konusu. Geleneksel bir iftira ve yalan siyasetiyle, dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim"dedi.

Uyuşturucu raporlarıyla ilgili konuşan Soylu, "1. yalan; diyorki elimizde bir Türkiye uyuşturucu raporu var. Bu uyuşturcu raporunu kim hazırladı? Bu uyuşturucu raporu bugün mü hazırlandı? Siyaset yapılır ama erdemli yapılır, ahlaklı yapılır. Daha düne kadar tefeci diyordun Londra’dakilere şimdi gidip orada kimle karşı karşıya kalıyorsun? Aklı melül birisiyle karşı karşıyayız. Değeri olmayan, itibarı olmayan birisi ve takımla karşı karşıyayız. CHP tarihinin en kötü takımıyla yönetilmektedir. İnsan Allah'tan korkar ya. Benim günümün en az 4-5 saati uyuşturucuyla mücadeleyle geçiyor, ahlaksız adam" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BELEDİYELERE OPERASYON BAŞLIYOR

Belediyelerdeki terör söylemlerine ilişkin de konuşan Soylu, elindeki belgeyi göstererek şunları söyledi:

"Yakında, birkaç gün sonra. Biz terörü sadece dağlarda değil, şehirlerde de kendisine yataklık yapan alanlarda da yok etmekle yükümlüyüz. Birinin siyasi iftirasına, birisinin birtakım altı boş çıkışlarına itibar etmeyiz. Bütün bunların hepsi burada var. Devlet boş konuşmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...