Tgrt Haber

Betimar'dan seçim sonrası ilk anket: "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Betimar
08 Haziran 2023 09:11 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 09:28
Betimar'dan seçim sonrası ilk anket: "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" 
CHP,Kılıçdaroğlu,Anket

14 Mayıs ve 28 Mayıs Seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden araştırma şirketi Betimar, bu kez de vatandaşa "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi" sorusu yöneltti. Anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

14 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerin ardından 28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi'nden hayal kırıklığı ile ayrılan ana muhalefet partisi CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa baskısıyla karşı karşıya. Partinin önde gelen isimlerinin yanı sıra CHP seçmenlerinin bir kısmı da Kılıçdaroğlu'nun devam etmemesi gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

CHP kanadında bunlar yaşanırken 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini doğru tahmin eden "Betimar Araştırma" seçimin ardından bu kez muhalif kanatta yer alan seçmene "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" sorusunu yöneltti.

YÜZDE 62'Sİ "GİTMELİ" DEDİ

31 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde 1.650 kişiyle yapılan ankete göre muhalefet partilerine oy veren seçmenlerin "Evet" oranı yüzde 62,4 çıktı. Katılımcıların yüzde 37,6'sı istifa etmemesi yönünde görüş bildirdi.

Ancak anket CHP seçmeni özelinde değerlendirildiğinde ise Kılıçdaroğlu'nun devam etmesini isteyenlerin azımsanmayacak ölçüde olduğu ortaya çıktı. Nitekim söz konusu ankette, "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" sorusuna CHP seçmeni yüzde 51,3 oranında "evet" yanıtını verirken, "Kılıçdaroğlu devam etmeli" diyenlerin oranı ise 48,7 oldu.

PARTİLERE GÖRE SEÇMENLERİN "KILIÇDAROĞLU" TERCİHİ

  • CHP'li seçmen "Evet gitmeli" oranı 51,3; "Hayır gitmemeli" oranı 48,7
  • İYİ Partili seçmen "Evet gitmeli" oranı 82,1; "Hayır gitmemeli" oranı 17,9
  • Yeşil Sol Parti/HDP'li seçmen "Evet gitmeli" oranı 55,2; "Hayır gitmemeli" oranı 44,8
  • Türkiye İşçi Partisi seçmeni "Evet gitmeli" oranı 88,4; "Hayır gitmemeli" oranı 11,6

 

Kaynak: Betimar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...