Tgrt Haber

Son dakika! Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru açıklaması: Sorunların aşılması lazım

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 14:37 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 17:03
Son dakika! Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru açıklaması: Sorunların aşılması lazım
Mevlüt Çavuşoğlu,tahıl koridoru

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konunun tüm insanlığı ilgilendirdiği için savaştan ayrı tutulması gerektiğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, "Her iki ülkenin ihraç ettiği ürünlere özellikle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin ihtiyacı var. Türkiye olarak bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ve Zelenskiy ile bugünlerde bir görüşmesi olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bazı üyeleri ve 37 ilden milletvekilleri katıldı.

3,5 saat süren toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl anlaşmasıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"SORUNLARIN AŞILMASI LAZIM"

"Lavrov bana, Rusya'nın ihraç etmeye çalıştığı tahıl ve gübrenin önündeki engellerin halen devam ettiğini söyledi. Bununla ilgili Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'e de mektup yazmışlar, bugün onun bir kopyasını da gönderecekler.

Biz de süreci yakından takip ediyoruz. En başta mutabakata varıldığı gibi tahıl sevkiyatının devam etmesi için sorunların aşılması lazım. Yine mutabakata varıldığı Rus tahıl ve gübresinin ihracının önündeki engellerin kaldırılması lazım. Her iki ülkenin ihraç ettiği ürünlere özellikle de gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin ihtiyacı var.

Son dakika! Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru açıklaması: Sorunların aşılması lazım

ERDOĞAN'DAN 2 KRİTİK GÖRÜŞME

Türkiye olarak çabalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ve Zelenskiy ile bugünlerde bir görüşmesi olacak. Açıklamalar gelecek cumhurbaşkanlığımızdan. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat bu konuyla ilgileniyor. Bunu yoluna koyacağımıza inanıyoruz. 

Savaş devam ediyor ama iki ülke arasında bizim de katkımızla güven artırıcı gelişmeler oldu. Esir takası gibi, nükleer enerji santralindeki görüşmeler gibi. Tüm dünya insanlığını yakından ilgilendiren bir konu olduğu için biraz savaştan ayrı tutmak, işleyişle ilgili bir sorun varsa bunları da hep beraber aşmak lazım."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...