Tgrt Haber

Özgür Özel, hükümeti 'atama ve mülakat' üzerinden eleştirdi: Haksızlıktır, kul hakkına girmektir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
18 May 2024 13:40 - Güncelleme : 18 May 2024 15:56

CHP, İstanbul’da ‘Büyük Eğitim Mitingi’ düzenledi. Mitinge atanamayan öğretmenler, mülakat ve müfredat mağdurları ile CHP’liler katıldı. Mitingde konuşma yapan CHP lideri Özgür Özel, atama ve mülakat konusunda hükümeti eleştirdi. Özel, "Mülakat haksızlıktır, kul hakkına girmektir" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul’da düzenlenen ‘Büyük Eğitim Mitingi'nde konuştu. Özgür Özel, atama rakamları ve mülakat konusunda hükümeti eleştirdi.

"BU HESAPLA ATANMALARI 65 YILI BULUYOR"

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Bu meydan tarihi bir meydan... Mülakat mağdurları ve laik eğitim isteyenlerle buradayız. Sözlerini tutmadılar, sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir... Ecevit'i eleştiren Erdoğan'a sesleniyorum. Madem atamayacaktın bu bir milyon günahsızı niye okuttun? Niye diploma verdin? Onlara niye sırtını dönüyorsun. Nasıl öğretmeni öğrencisinden mahrum bırakırsınız. Bugün 114 bin öğretmeni atadığınızda bir tane öğretmen fazlası olmuyor kamuda. (Kamudaki tasarruf tedbirleri) Bu hesapla öğretmenlerin atanması 65 yıl alacak...

"İTİBARDAN TASARRUF OLUR, EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ"

Hiç öğretmen almasak 65 yıl sürecek bütün öğretmenlerin atanması. İtibardan tasarruf olur, eğitimden tasarruf olmaz. (Mülakat) 22 yıl sonra AK Parti; KPSS yarı, yarısı da mülakat diyor. Kul hakkı yiyeceğim, yandaşları atayacağım diyor, yazıklar olsun size... Vicdan sahibi herkese sesleniyorum, bu kadar öğrenci öğretmensizken, nasıl olur da öğretmen atarken particilik yaparsın. 

Özgür Özel, hükümeti 'atama ve mülakat' üzerinden eleştirdi: Haksızlıktır, kul hakkına girmektir - 1. Resim

"MÜLAKAT HAKSIZLIKTIR, KUL HAKKINA GİRMEKTİR"

Deprem bölgesindeki öğretmenlere ayrı bir kontenjan ve atama bekliyoruz. Ben diyorum mülakat haksızlıktır, kul hakkına girmektir. Biz düzgün yapacağız diyorlar. Ombudsman bile mülakatlarda haksızlık var diyor. Siz kimseyi bu bakana inandıramazsınız.

(Müfredat) Türkiye Yüzyılı demek, AK Parti'nin seçim sloganı demek. Milli Eğitim herkesi kapsar. Cumhuriyet'le derdi olan bir bakan Cumhuriyet'le sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır

Özgür Özel, hükümeti 'atama ve mülakat' üzerinden eleştirdi: Haksızlıktır, kul hakkına girmektir - 2. Resim

"SOKAKLAR-MEYDANLAR BİZİMDİR" 

Bugün çok önemli bir sınav verdik. Bundan sonra sesimizi duymayanlara karşı, sesini yükseltse de duyuramayanlar için meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Gereken yerde müzakere yapacağı, sonuç alırsak en ala... Alamazsak sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir... Eninde sonunda hakkımızı söke söke alacağız. Ferman tek adamınsa mücadele milletindir"

Özgür Özel, hükümeti 'atama ve mülakat' üzerinden eleştirdi: Haksızlıktır, kul hakkına girmektir - 3. Resim

ÖZEL SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPMIŞTI...

Öte yandan CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; atanmayan öğretmenlerle ve mülakatın kaldırılmamasına tepki gösterenleri Büyük Eğitim Mitingi'ne davet etmişti.

Özel paylaşımında; "Herkesi orada, atanmayan öğretmenlere, mülakat mağdurlarına ve müfredatla mağdur olacak gelecek nesillere sahip çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...