Tgrt Haber

'Zoom toplantısı' sonrası CHP yine bir araya geldi! PM Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İHA, TGRT Haber
23 Temmuz 2023 16:23 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 23:02
'Zoom toplantısı' sonrası CHP yine bir araya geldi! PM Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı
Kemal Kılıçdaroğlu,Ekrem İmamoğlu,CHP,değişim,zoom toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, bugün “değişim” ve “zoom toplantısı” tartışmaları gölgesinde toplandı. İmamoğlu'nun gizli toplantısına katılan isimlerin de olduğu toplantı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı.

Seçimlerden sonra suların bir türlü durulmadığı CHP'de dünkü belediye başkanları toplantısının ardından bugün bir kritik gün daha yaşanıyor. İmamoğlu'nun gizli toplantısının sızdırılması sonrası Kılıçdaroğlu ile ilk kez bir araya gelmesi ve toplantıda yaşanılanların hala sıcaklığını koruması, bugünkü PM toplantısını daha da kritik hale getirdi.

CHP’de görevden alınan il başkanının itirazlarını değerlendirecek olan CHP Parti Meclisi (PM), 'değişim' ve 'zoom toplantısı' tartışmaları gölgesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

İMAMOĞLU'NUN TOPLANTISINA KATILAN İSİMLER DE ORADA

Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi, Meclis Üyesi Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Meclis Üyesi Aylin Nazlıaka ile birçok parti meclisi üyesi de toplantıya katıldı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak da bir konuşma yaptı.

6 İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Olağan Kurultay süreci kapsamında mahalle delege seçimleri devam ederken, Ağrı, Hakkâri, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması tartışmalara neden olmuştu. Genel Merkez’den görevden almalarla ilgili bir açıklama yapılmazken, il başkanları da hangi gerekçe ile görevden alındıklarını bilmediklerini söylemişti. Genel Merkez tarafından resmi bildirim yapılan il başkanlarına parti tüzüğünün 25/1 maddesi kapsamında görevden alındıkları tebliğ edilmişti.

4 İL, 1 İLÇE BAŞKANI İÇİN OYLAMA YAPILACAK

Bu tartışmalar yaşanırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısının kaydının sızdırılması da CHP içerisinde deprem etkisi yaratmıştı. Sızdırılan kayda göre İmamoğlu ile toplantıya katılan diğer CHP’liler, görevden alınan il başkanlarının taleplerinin değerlendirilmesi için PM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması ve bunun için de imza toplanması gerektiğini dile getiriyordu.

Kaynak: İHA, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...