Tgrt Haber

CHP ve İYİ Parti tekrar bir arada! 2 büyükşehirde ittifak iddiası 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 14:34 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 14:41
Meral Akşener,,seçim,,CHP

Yerel seçimlerde ittifakı bir türlü kuramayan İYİ Parti ve CHP, 2 büyükşehirde ittifak yapmak için kolları sıvadı. İddiaya göre iki parti Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden ittifak yapacak. 

Yerel seçimlere 47 gün kala partiler sahaya indi. İttifak yapmak için daha önce bir araya gelen İYİ Parti ve CHP, ulaşma sağlayamamış ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Seçime hür ve müstakil gireceğiz" sözleriyle görüşmeler sona ermişti. 

İki parti bu sefer iki büyükşehir için bir araya geldi. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, eğer anlaşılırsa İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Adayı Turhan Çömez’i geri çekerek CHP’nin adayı Ahmet Akın'ı destekleyeceği ve buna karşılık olarak da Ordu'da CHP'nin İYİ Parti adayı Enver Yılmaz'ı destekleyeceği iddia edildi. 

ÖZEL'DEN BALIKESİR HATIRLATMASI 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmede, Akşener'e, "Balıkesir sözünü” hatırlattığı, Akşener'in ise "Sözümü hatırlıyorum" dediği iddia edildi. 

CHP ve İYİ Parti tekrar bir arada! 2 büyükşehirde ittifak iddiası  - 1. Resim

CHP'li kaynaklar, İYİ Parti'nin Balıkesir’de CHP adayının desteklenmesi karşılığında Ordu'da ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde destek istediğini iletildi. Hem CHP hem de İYİ Parti tarafı Ordu ve Balıkesir'de iş birliğine sıcak yaklaştığı ve üç seçim çevresinde işbirliği ihtimalinin 20 Şubat’a kadar sonuçlanacağı belirtildi. 

NASIL OLACAK? 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üzerinde uzlaşılması halinde İYİ Parti'nin Balıkesir adayı Milletvekili Turhan Çömez’in adaylığı geri çekilecek. İYİ Parti, Balıkesir’de CHP’nin adayına destek olduğunu açıklayacak. Ordu'dan aday gösterilen Zekai Sana ve Balıkesir Susurluk'ta ise Hakan Yıldırım Semizel’in adaylığını duyuran CHP ise bu isimleri çekerek her iki seçim çevresinde de İYİ Parti'nin adayını destekleyecek.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...