Tgrt Haber

CHP’de seçim hazırlığı başladı! İstifalar peş peşe geldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2022 09:21 - Güncelleme : 27 Aralık 2022 09:27
CHP’de seçim hazırlığı başladı! İstifalar peş peşe geldi
chp,istifa,milletvekili,aday

Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları peş peşe istifa kararlarını duyurdu. Dün sona eren süreçte birçok isim görevini bıraktı.

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için geri sayım başladı. Partiler milletvekili aday adaylarını belirlemek için kıyasıya yarış haline girerken bunlardan birisi de ana muhalefet olan CHP.  Parti genel merkezi yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen yöneticiler için istifa çağrısı yapmıştı.

PEŞ PEŞE İSTİFA HABERLERİ GELDİ

Bu çağrıya uyan ve milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin istifası dün itibari ile sona erdi. Denizli, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kayseri, Manisa ve İzmir’in de bulunduğu yaklaşık 40 il başkanının milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiği belirtildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 5 yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, “İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim” dedi.

https://twitter.com/avdenizyucel/status/1607338484708134913

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...