Tgrt Haber

CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı hamle! 'Taban Hareketi' kılıçları çekti

17 Haziran 2023 22:04 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 22:05
CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı hamle! 'Taban Hareketi' kılıçları çekti
CHP,Kılıçdaroğlu,Taban Hareketi

Seçimden sonra 'değişim' sancısıyla uğraşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı tavır alanların sayısı giderek artıyor. 'CHP'nin kalesi' olarak adlandırılan Edirne'de 'CHP Taban Hareketi' adı verilen bir grup yönetime karşı kılıçları çekti. Grup üyeleri "13 kez kaybeden ama parti içinde kazanan liderler istemiyoruz" diyerek Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptı. 

Seçimden sonra 'değişim' seslerinin yükseldiği Cumhuriyet Halk Partisi'nde bloklar genişlemeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu'na karşı CHP'nin yüksek oy aldığı Edirne'de kurulan 'CHP Taban Hareketi' Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti.   

CHP Edirne İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan grup, seçimlerde CHP’nin başarısız olduğunu belirtirken Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirtti.  

"ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI"   

Grup adına açıklamayı okuyan parti üyesi Ergun Türkyılmaz, CHP’nin milletvekili seçimlerinde beklentilerinin altına oy aldığını söyledi. Türkyılmaz, "Şimdi değişim zamanı. Partiye gönül veren üyelerin değişime ortak olmasını istiyoruz. Bu seçimlerde hangi il ve ilçede olursa olsun başarısız arkadaşların belirli bir süre dinlenmesi gerekli. O da yetmiyor, öz eleştiri vermesi gerekli ve değişime engel olmamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.   

CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı hamle! 'Taban Hareketi' kılıçları çekti

ÖN SEÇİM TALEBİ: 13 SEÇİM LİDER İSTEMİYORUZ   

Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini dile getiren 28. Dönem CHP milletvekili aday adayı Mustafa Bezbaş, CHP’nin belediye başkanları tarafından yönetildiğini ileri sürerek “13 kez kaybeden ama parti içinde kazanan liderler istemiyoruz partimizde. Maalesef gerçek bu artık. Biz artık şarkı dinlemek istemiyoruz, şarkı söylemek istiyoruz. Biz ülkeyi yönetmek istiyoruz” diye konuştu. Bezbaş, "Adamcılık, yani yıllardan beri mücadele ediyoruz. Bizi neredeyse kendi partimizin etkinliklerinden kovacaklar" dedi. Özgür Özel, Veli Ağababa ve Engin Altay'ı da eleştiren Bezbaş, "Hep iddiaları ne? Üyelerimiz niteliksiz milletvekili seçemezler. Belediye başkanı seçemezler. Hiç mi utanmıyorsunuz? Bize niteliksiz demeye?" açıklamasında bulundu.    

CHP'nin Milli Eğitim Komisyonunda eğitimci olmadığını söyleyen Bezbaş, "Genel Başkanı seçen kurultay delegesini kim seçiyor, kalitesiz niteliksiz dedikleri biz üyeler seçiyoruz. Nitelikli üye, niteliksiz üye. Siz ne diyorsunuz?" diye konuştu.    

 

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...