Tgrt Haber

CHP'den 6'lı masaya sıcak bakan Muharrem İnce hakkında ilk açıklama: Telefonlar susmuyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Mart 2023 20:12 - Güncelleme : 08 Mart 2023 20:47
CHP'den 6'lı masaya sıcak bakan Muharrem İnce hakkında ilk açıklama: Telefonlar susmuyor 
CHP,Muharrem İnce,Memleket Partisi

6'lı masa krizli 72 saatin sonunda aday isimde uzlaştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olduğu belli olduktan sonra gözler diğer muhalefet partilerine çevrildi. Memleket Partisi lideri ve CHP eski Milletvekili Muharrem İnce ise masayla görüşmeye sıcak baktığını aktardı. Gelişmeler üzerine CHP'den konu hakkında ilk açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İnce ile ilgili soruya, "Baba evinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti ve çok sayıda telefonlar var" diyerek cevap verdi. 

Günlerdir süren 6'lı masadaki aday krizi Meral Akşener'in masaya geri dönemesinin ardından son buldu. Masanın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olurken masa dışındaki partilerden tebrik geldi. HDP'li kurmaylar Kılıçdaroğlu ile görüşmeye açık olduklarını aktarırken bir yeşil ışık da Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den geldi. 

UĞUR DÜNDAR GÖRÜŞME YAPTI 

Muharrem İnce ile görüştüğünü belirten gazeteci Uğur Dündar "Muharrem Bey 'Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım. İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim' diyor" ifadelerini kullandı. Dündar "Okudum, sayın Altan Öymen ve Hikmet Çetin, Muharrem Bey ile görüşecekmiş. Kendisini aradım, 'Böyle bir görüşme oldu mu?' dedim. 'Hayır, olmadı. Olursa tabii ki görüşürüm, niçin görüşmeyeyim ki? Sıcak bakarım' dedi. Ancak şu an aranmış değil" şeklinde konuştu.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA: 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'te Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP'ye dönüp, dönmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Özel, "Muharrem İnce'yi şahsen çok severim. CHP'ye saygı duyan, gerçek muhalefet partisi olarak davransalardı aracılık ederdim" derken topu parti MYK'sına attı.

CHP'li Özel, "MYK'mız karar verirse partimize dönerse bir şey diyemeyiz. Döneceklerse yetkili organlar tartışır. Baba evinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. Muharrem İnce'yle barışmayı ben de istiyorum, ama çok yıkıcı konuştu. En son Deniz Bey'in cenazesinde konuştum. Muharrem İnce'nin benim üzerimde emeği var. Grup başkan vekilimdi benim" ifadelerini kullandı. 

"KEMAL BEY'E KARŞI ADAY OLMAM" DEMİŞTİ

Öte yandan, Muharrem İnce, 2019 yılında verdiği bir röportajda CHP Genel Başkanlığı için Kılıçdaroğlu karşısında aday olmayacağını dile getirmişti. İnce "Kemal Bey ile karşı karşıya gelmem. O bir faninin kolay kolay yapamayacağı bir şey yaptı, beni Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Ben vefasız biri değilim. Bana bunu yapanın karşısına geçmem" sözlerini sarf etmişti. Fakat seçimi kaybeden Muharrem İnce, daha sonra partiden ayrılıp Memleket Partisi'ni kurmuş ve Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini aktarmıştı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...