Tgrt Haber

CHP'liler parti yönetimine küskün! Vekil ve teşkilatlar devre dışı iddiası

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
21 Ocak 2024 07:08 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 07:09
CHP'liler parti yönetimine küskün! Vekil ve teşkilatlar devre dışı iddiası
chp,yerel seçim

CHP'de yerel seçim adaylarının belirlenmesinde il teşkilatları ve milletvekillerine danışılmaması kriz çıkardı. Bu durum küskünlerin sayısını artırırken parti yönetimine karşı huzursuzluk baş gösterdi.

31 Mart seçimleri öncesi aday belirleme çalışmalarına süratle devam eden CHP’de huzursuzluk baş gösterdi. Bugüne kadar 600’e yakın aday açıklanırken yarın yapılması öngörülen Parti Meclisi (PM) toplantısında ise 200’e yakın ismin daha netleşmesi bekleniyor.

Bnu karşın aday tespit etme çalışmalarında, seçim bölgelerinde dahi kendilerine danışılmadığını söyleyen milletvekilleri, genel merkeze sitemde bulunuyor.

"ÖZEL-İMAMOĞLU" ÇEKİŞMESİ İDDİASI

Türkiye gazetesinin haberine göre partililer, çalışmalarda teşkilata ve milletvekillerinin Genel Başkan Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan aday çekişmesinin milletvekillerine sirayet ettiğini ve bunun gerilime yol açtığını iddia ediyor. İki isim arasındaki çekişmenin dışarıya karşı olumsuz imaj verdiği, parti içinde ise tarafgirlik oluşturduğu dile getiriliyor. Ayrıca Özel-İmamoğlu arasındaki gerilimin, adayları belirleme çalışmalarını da yavaşlattığı ileri sürülüyor.

3 İLDE DÜĞÜM VAR

Tartışmalara sebep olan İzmir, Antalya ve Muğla düğümünün Şubat başına kadar çözülmesi beklenirken, yarınki PM toplantısında ise bu illere ait bazı ilçe belediye başkan adaylarının açıklanabileceği belirtiliyor. İstanbul ve Ankara’daki henüz belirlenemeyen ilçe adaylarının ise bir sonraki PM toplantısında açıklanacağı dile getiriliyor.    

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...