Tgrt Haber

Son dakika! CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 17:18 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 17:34
Son dakika! CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
chp,tbmm,meclis başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Meclis Başkanı adayı belli oldu. CHP heyeti, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü aday gösterdi.

28. Yasama Dönemi resmen başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Bahçeli'nin geçici olarak açılışını yaptığı başkanlık makamı için adaylar belli oldu.

Yeşil Sol Parti'nin (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç'u, İYİ Parti'nin İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'yı, AK Parti ve MHP'nin ise ortak aday olarak Numan Kurtulmuş'u aday gösterdiği Meclis Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de adayını belirledi.

CHP'nin Meclis Başkanı adayı, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu. Bingöl'ün adaylık dilekçesi resmen sunuldu.

Son dakika! CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

KURTULMUŞ'TAN CHP'YE ZİYARET

AK Parti ve MHP'nin ortak adayı olarak Meclis Başkanı adayı gösterilen AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, adaylık başvurusunda bulunduktan sonra diğer partileri ziyaret ederek destek istedi. Kurtulmuşun gittiği adreslerden biri de CHP Genel Merkezi oldu.

Numan Kurtulmuş'un talebine ise CHP'den şartlı destek geldi. CHP'li Özgür Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ilk 2 yıllık dönem için kendi adaylarını çıkaracaklarını ancak Kurtulmuş'un tarafsız yönetim sergilemesi halinde ikinci dönem için kendisine destek verebileceklerini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...