Tgrt Haber

CHP’ye yakın gazeteciden kulisleri hareketlendiren açıklama! Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık duyurusu için tarih verdi 

03 Ocak 2023 09:44 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 09:51
CHP’ye yakın gazeteciden kulisleri hareketlendiren açıklama! Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık duyurusu için tarih verdi 
chp,iyi parti,kemal kılıçdaroğlu,aday,barış yarkadaş

Altılı Masa’da aday belirsizliği sürerken ittifaklar arasında gerilim tırmanıyor. ’Saraçhane’ krizi ile karşı karşıya gelen ve ‘Masa dağılıyor mu?’ sorusu sorduran polemik sonrasında kulisleri yeniden hareketlendirecek iddia ortaya atıldı. CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu’nun adaylık duyurusu için tarih verdi.

2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan ancak kulislerde erkene çekilebileceği ifade edilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde partiler oldukça hareketli. Milletvekilliği aday adaylığı için partilere müracaatlar artarken muhalefette cumhurbaşkanlığı adaylığı için belirsizlik sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının ardından başlayan ve İYİ Parti ile CHP’yi karşı karşıya getiren ‘Saraçhane’ krizi sonrasında adayın kim olacağı tartışması alevlendi. CHP lideri adaylık için Altılı Masa’yı işaret ederken İYİ Parti ise Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu isimlerine sıcak baktığını duyurdu.

CHP LİDERİ ADAYLIKTA DİRETİYOR

CHP lideri bu açıklamalar sonrasında iki ismin de belediye başkanlıklarına devam ettiğini söyleyerek üstlerini çizdi. Adaylık duyurusu öncesinde peş peşe eski CHP’lileri ziyaret etmeye başladığı iddia edilen CHP lideri ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Adaylık için masayı her seferinde işaret eden CHP liderinin tabiri caizse gemileri yaktığı iddia edildi.

BARIŞ YARKADAŞ, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI İÇİN TARİH VERDİ

CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklayacağı tarihi verdi. Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı;

"Görülen net bir şey var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her koşulda adaylığa hazır. 18 Ocak'taki toplantıdan sonra belki de 24 Ocak'ta Kemal Bey'in adaylığı dört sloganla gündeme gelebilir.

SLOGANI DA BELLİ

Bunlar, 'liyakat, adalet, refah ve kalkınma olabilir... Benim CHP Genel Merkezi'nden edindiğim izlenim Kemal Bey'in bu görüşmeler tamamlandıktan sonra 15 Şubat ile 1 Mart arasındaki bir tarihte Cumhurbaşkanlığı adaylığını Ankara'da açıklayacağı yönünde." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa olsa da olmasa da adaylık konusunda kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...