Tgrt Haber

Cumhur İttifakı ilk kez aynı karede! Tarihi günde 'tek yürek' pozu verdiler

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
10 Nisan 2023 16:20 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 02:04
Cumhur İttifakı ilk kez aynı karede! Tarihi günde 'tek yürek' pozu verdiler
Cumhur İttifakı

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi özelliklerini taşıyan TCG Anadolu, TSK'ya teslim edildi. Törende tam kadro boy gösteren Cumhur İttifakı'nın üyeleri ilk kez aynı karede poz verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın ilk SİHA, Türkiye’nin en büyük savaş gemisi "TCG Anadolu"nun, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim töreni ile üç yeni MİLGEM fırkateyni'nin sac kesim törenine katıldı.

Dünyanın ilk SİHA, Türkiye'nin ise en büyük savaş gemisi olma özelliğini taşıyan TGC Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Teslim töreni ve üç yeni MİLGEM fırkateyninin sac kesim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti.

TCG Anadolu gemisinin en büyük helikopterler ile İHA'ların iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk gemisi olduğunu belirten Erdoğan, gemiye Bayraktar TB3, SİHA, Kızılelma ve HÜRJET'in de iniş kalkış yapabileceğini söyledi.

"DÜNYADA OYUN DEĞİŞTİREN ÜLKE OLACAĞIZ"

Gemide yer alan silah sistemleri, elektronik harp sistemleri, kızıl ötesi takip sistemi, lazer ikaz sistemi, radarların yerli ve milli sanayii tarafından yerleştirildiğini belirten Erdoğan, "Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiricilere hizmet eden bir ülke haline geleceğiz. Bu tür projelerde edindiğimiz tecrübelerle yerli ve milli olan daha gelişmiş teknolojileri ülkemize kazandırmayı sağlıyor. Gurur tablosunu bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Savunma sanayimizin güçlenen ülkemizin yükselen yıldızı olması öyle kolay olmadı" diye konuştu.

Cumhur İttifakı ilk kez aynı karede! Tarihi günde 'tek yürek' pozu verdiler

CUMHUR İTTİFAKI İLK KEZ AYNI KAREDE

Tarihi günde Cumhur İttifakı'nun üyeleri de ilk kez bir araya geldi. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde birlikte yürüyecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, TGC Anadolu gemisinde adeta birlik ve beraberlik pozu verdi.

Cumhur İttifakı ilk kez aynı karede! Tarihi günde 'tek yürek' pozu verdiler

SON ANKETLERE GÖRE CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANI

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...