Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE yolcusu! Kritik anlaşmalara imza atılacak…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
04 Temmuz 2023 05:52 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 05:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE yolcusu! Kritik anlaşmalara imza atılacak…
erdoğan,bae,ekonomik anlaşmalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyaret gerçekleştireceği ve iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkent Abu Dabi’deki görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler ve ekonomik işbirliği fırsatları da konuşuldu.

Kabine toplantısınınardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Şimşek, BAE ziyaretlerini hatırlatarak oldukça verimli geçtiğini ifade etti. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni ekonomik iş birliği fırsatının da değerlendirildiği söyleyen Bakan Şimşek iki heyet arasındaki görüşmelerin bayram boyunca sürdüğünü dile getirdi.

ERDOĞAN BAE’YE GİDİYOR

Bakan Şimşek ayrıca BAE’den Türkiye’ye bir heyetin geleceğini ifade ederken 2 ülke heyetleri arasındaki çalışmalar somutlaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE’ye ziyaret gerçekleştireceğini dile getirdi.

Şimşek ayrıca, söz konusu ziyaretin ise 11-12 Temmuz'daki NATO Liderler Zirvesi'nin ardından yapılmasının planlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE yolcusu! Kritik anlaşmalara imza atılacak…

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...