Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yılın son kabinesi toplandı! Yeni müjdeyi açıklayacak, gündemde EYT ve terörle mücadele var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2022 05:40 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 17:05
cumhurbaşkanı erdoğan,kabine,toplantı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını başladı. Ekonomi, enflasyon, EYT düzenlemesi ve fahiş fiyat artışı ve terörle mücadelenin görüşüleceği toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili yeni müjdeyi açıklayacak.  

Yılın son kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi de Kabine’nin en sıcak başlıkları arasında yer alıyor. EYT’ye takılan yüz binlerce kişinin gözü bugün kritik toplantı sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de toplantıda sunum yapması bekleniyor. EYT’de geçerli formülün ne olacağı ve yaş şartının olup olmayacağı ne zaman Meclis’e geleceği bugün cevap bulacak.

ERDOĞAN MÜJDEYİ AÇIKLAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak. Erzurum'da yaptığı açıklamada "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız." diyen Erdoğan'ın Kabine sonrası alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

ENFLASYON VE FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele de hükümetin yakın takibinde olan gündem maddeleri arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammının ardından fahiş fiyat artışına gidilmesine müsaade edilmeyeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda denetimler ve atılacak adımlar Kabine gündemde olacak. Öte yandan yeni yılda esnafa verilecek desteklere bir parantez açılacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...