Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: 31 Mart gecesini aydınlatacaksınız

29 Ocak 2024 21:30 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 22:06
Eskişehir,Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen "Gençlik Aşkıyla Eskişehir" programında gençlerle bir araya geldi. Gençlere seslenen Erdoğan, “31 Mart gecesini aydınlatacaksınız.” dedi.

"Gençlik Aşkıyla Eskişehir" programında gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle kucaklaşmaktan, gençlerin enerjisini ve dinamizmini yüreklerinde hissetmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gençlerle her biraya gelişlerinde kendilerini gençleşmiş hissettiklerini belirten Erdoğan, "Tecrübesiyle 70 yaşında, duyguları ve heyecanıyla 20-25 yaşında bir kardeşiniz olarak burada sizlerle birlikteyim. Hep söylediğim gibi, biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: 31 Mart gecesini aydınlatacaksınız

Her bir gencin, potansiyel olarak yarının iş insanı, siyasetçisi, yöneticisi, sanatçısı, milletvekili, belediye başkanı, cumhurbaşkanı adayı olduğuna işaret eden Erdoğan, mahalli seçimlerde pek çok ilde, ilçede gençlik teşkilatından yetişme isimlerin aday olarak AK Parti'yi temsil ettiğini kaydetti.

Erdoğan, cumartesi İzmir'de olduklarını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarından yetişme ve bizim şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Adana, Kahramanmaraş Büyükşehir adaylarımız aynı şekilde gençlik teşkilatımızdan yetişme. Karabük il ve çok sayıda ilçe adayımız yine gençlik kollarımızdan geliyor. Belediye meclislerinde, belediye yönetimlerinde çok sayıda genç arkadaşımız yer alıyor ve önümüzdeki dönemde inşallah daha fazla yer alacak. TBMM Grubumuzda gençlik kollarından yetişme 20'den fazla milletvekilimiz var. Aynı şekilde Meclisteki 30 yaş altı 5 milletvekilinden 4'ü AK Parti sıralarında oturuyor. Bürokraside, üniversitede, iş dünyasında partimizin gençlik kollarında birlikte çalıştığımız binlerce isim biliyoruz. Görüldüğü gibi gençlerimizin önünü her alanda biz açtık. Tabii bunun için sizlerin kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bu konuda ben, sizlere güveniyorum. Rahmetli üstadın 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir' şuurunda gençlik idealini bugün gerçeğe dönüştürecek olan nesil sizsiniz. 'Kim var' diye seslenildiğinde, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'Ben varım' cevabını veren, 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' inancına sahip gençlik hayalimizi asla kaybetmeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: 31 Mart gecesini aydınlatacaksınız

"31 MART GECESİNİ AYDINLATACAKSINIZ"

Gençlere, "Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymaya hazır mıyız? Surda açılan mukaddes gedikten akın akın Türkiye Yüzyılı'na doğru koşmaya hazır mıyız? 'Artık ne yandan esersen es' dediğimiz rüzgarın yönüne bakmadan hedeflerimize yürümeye hazır mıyız? 'Mukaddes emaneti ne yaptınız?' diye sorulduğunda alnı ak bir şekilde cevabımızı vermeye hazır mıyız? Medeniyetimize, inancımıza, tarihimize, kültürümüze layık bir şahlanışla ayağa kalkmaya hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, "evet" yanıtını alınca, "İşte benim milletimin gençliği bu. İşte benim gönlümün gençliği bu. İşte benim geleceğimin gençliği bu. Rabbim hepinizden razı olsun." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: 31 Mart gecesini aydınlatacaksınız

"EMANET EDECEĞİMİZ CEVHERLER OLARAK GÖRÜYORUZ"

Gençlerin daha pek çok beklentisi, sıkıntısı, derdi, tasası olduğunu da bildiklerini belirten Erdoğan, gençlerin daha önceki meselelerini nasıl çözdülerse bundan sonra ortaya çıkan meselelerini de çözeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çünkü gençleri araç olarak değil, yol arkadaşı; geleceği emanet edecekleri cevherler olarak gördüklerini ifade ederek, "Bunun için diyoruz ki, sizler için ve sizlerle birlikte yapacağımız daha çok iş var. Mart ayının sonuna kadar durmadan, usanmadan, gece gündüz demeden ülkemizin her yerinde gençlerimizle beraber buluşacak, gençlik aşkıyla gerçekleştireceğimiz bu buluşmalarda kendi tecrübelerimizi onlarla paylaşmaya, onların enerjileriyle kendimizi yenilemeye, onların beklentileriyle politikalarımızı şekillendirmeye devam edeceğiz. Sevginiz, coşkunuz, ahde vefanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

MUHALEFETE "GEZERAVCI" TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu çarpıtan muhalefete de sert tepki gösterdi. Muhalefetin 'turistik gezi' tanımlamasına değinen Erdoğan, "Bu turistik gezi değil. Bu, gençleri uzaya hazırlamak için atılmış adımdır. Bu işler musluk açılışına benzemez." ifadelerini kullandı.

"NETANYAHU KENDİ ÜLKESİNDE LANETLİ HALE GELDİ"

Netanyahu'nun kan kaybettiğini dile getiren Erdoğan, "Davayı açan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettim ve bundan sonraki süreçte de yanınızdayız ama bunu devam ettirelim dedik. Bunun yanında başka bazı ülkeler de bu yola başvuracaklar. Hepsinden ötesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda çıkan netice çok önemliydi. 121 ülke, İsrail'in soykırımını kabul ettiler. Amerika, yanında sadece 9-10 ülkeyle kaldı. 40 ülke çekimser kaldı. Onlar da yavaş yavaş bizim yanımıza gelmeye başladılar. Biz bu süreci devam ettireceğiz. Netanyahu kan kaybediyor. Çok daha kan kaybedecek. Şu anda Netanyahu kendi ülkesinde lanetli hale geldi ve lanetlenecek. İnsanlık lanetleyecek onu. O çocukların ahı, kadınların ahı yerde kalmaz. Biz kovalıyoruz o kaçacak. Sonunda zafer hakka inananların olacak." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...