Tgrt Haber

Erdoğan-Guterres görüşmesi sonrası kritik mesaj: Barış için İstanbul Süreci desteklenmeli

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AA
25 Nisan 2022 15:52 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 04:20
Fotoğraf: AA

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan barışın tesisi için İstanbul Süreci'nin desteklenmesi gerektiğini vurgularken, Guterres ise savaşın sona erdirilmesi için ortaya koyduğu diplomatik çabalardan ötürü Türkiye'ye teşekkür etti

Fotoğraf: AA

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Ankara bugün önemli bir konuğu ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti.

GUTERRES'TEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Rusya-Ukrayna savaşının gündeme alındığı kritik görüşmede Türkiye'nin ara buluculuk çabaları, ateşkes ve barış için atılabilecek adımlar konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres'i kabulünde, Ukrayna ile Rusya arasında barışın tesisi için İstanbul Süreci'ni herkesin desteklemesi gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri Guterres ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye’nin Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için ortaya koyduğu diplomatik çabalara desteğini ve teşekkürünü ifade etti.

SIRADA PUTİN VE ZELENSKİ VAR

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmede kritik öneme sahip. Tarafları Dışişleri Bakanları düzeyinde yüz yüze bir araya getirebilen tek ülke Türkiye.

İstanbul'da ise iki ülkenin müzakere heyeti biraraya geldi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, yarın Rusya Devlet Başkanı Putin, perşembe günü de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşecek. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 25 Mayıs 2022 12:53

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR HURMETLER

Sonraki Haber Yükleniyor...