Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'yi kabul etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
20 Ocak 2024 19:38 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 21:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İtalya,Meloni

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi İstanbul'da kabul etti. Başbakan olduktan sonra ilk kez Türkiye'ye gelen Meloni, G7 lideri olarak da ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirmiş oldu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meloni'yi akşam saatlerinde İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 19.00'da başladı.

ZİYARETTE İLKLER YAŞANDI

Ekim 2022'de İtalya'nın ilk kadın başbakanı olarak göreve gelen Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'yi ilk kez ziyaret etmiş oldu. 

Ayrıca Meloni, İtalya’nın G7 liderliğini üstlendiği 2024’te ilk yurt dışı gezisini Türkiye’ye yapmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'yi kabul etti

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından da görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşıldı.

SON GÖRÜŞME NEW YORK'TAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Georgia Meloni, son olarak geçen eylül ayında düzenlenen BM'nin 78. Genel Kurulu sonrası New York'taki Türkevi'nde bir araya gelmiş, ikili görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanında küresel ve bölgesel konular masaya yatırılmış, Rusya-Ukrayna savaşı ile göçmen meseleleri de ele alınmıştı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...