Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani davasıyla ilgili ilk kez konuştu: Karar yüreklere su serpmiştir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
20 May 2024 15:51 - Güncelleme : 20 May 2024 16:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani davasıyla ilgili ilk kez konuştu: Karar yüreklere su serpmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin başlatılan Kobani davasında çıkan kararlar hakkında ilk kez konuştu. Kararın yüreklere su serptiğini ve adaletin tecellisine olan inancı güçlendirdiğinin altını çizen Erdoğan, "6-8 Ekim hadisesi asla bir protesto gösterisi değil 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıdır. Bu isyan girişiminde 37 insanımız şehir eşkıyaları tarafından katledilmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Sayın Reisi ile çok yakın diyalog içinde olmuştuk. Türkiye olarak bu zor günlerinde dost ve kardeş İran halkının yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Kobani davasında verilen kararları da değerlendiren Erdoğan, "İsyan girişiminden 10 yıl sonra geç de olsa hakkın yerini bulduğunu görüyor, bundan da mağdurlar ve demokrasimiz adına memnuniyet duyuyoruz. 6-8 Ekim olaylarını kimse mazur ve meşru gösteremez. Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani davasıyla ilgili ilk kez konuştu: Karar yüreklere su serpmiştir - 1. Resim

"DARBECİLERİN YARGILANMASINI SAĞLADIK"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hakim ve savcı sayımızı 25 bine yükseltiyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana adli kadroları 2,5 kat artırdık. 2002'de 61 bin olan kadro sayısı bugün 204 bin oldu. Vakitlice tecelli eden adalet birliğimizin ve beraberliğimizin güvenidir. Darbecilerin yargılanmasını sağladık. Geç de olsa hak edilen cezalar yerini buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani davasıyla ilgili ilk kez konuştu: Karar yüreklere su serpmiştir - 2. Resim

KOBANİ DAVASI KARARLARI

Yurtdışına kaçan alçaklarında asla ve asla peşini bırakmayacağız. Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız. 6-8 Ekim hadisesi 37 insanımızı vahşice öldürüldüğü bir terör saldırısıdır. 6-8 Ekim'de doğrudan devlet hedef alındı.

Kararla 6-8 Ekim olaylarını kışkırtanlar, azmettirenler milletimize böyle bir acıyı yaşatanlardır. Hukuk bunlardan elbette hesap sormak zorundadır. Siyasi dava denilerek terör davasının aklanması hukuka hakarettir. 6-8 Ekim olaylarını kimse mağdur ve meşru gösteremez"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...