Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

26 Nisan 2022 12:46 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 13:11
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 2 ay geride kalırken ‘barış’ için yoğun diplomasi trafiği yürüten Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Telefon görüşmesinde ‘Ukrayna’ konusunun ele alındığı ifade edilirken Erdoğan'ın Putin'e liderler zirvesi için İstanbul çağrısını yinelediği öğrenildi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ikinci ay geride kaldı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği milyonlarca insanın ülkesini terk etmek zorunda kaldığı savaşta, Türkiye’nin ‘barış’ çabası büyük takdir topluyor. Daha önce dışişleri bakanlarını bir araya getiren Türkiye, barış görüşmelerini sürdüren müzakerecileri İstanbul’da ağırladı. İstanbul’daki yapılan görüşmelerin ‘en kapsayıcı’ olduğu ifade edilirken Buça’dan gelen görüntüler barışı sekmeye uğratmıştı.

KREMLİN GÖRÜŞMEYİ DUYURDU

Türkiye’nin barış yolunda çabası devam ediyor. Daha önce birçok kez Putin ve Zelenskiy ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da zirve için liderleri davet etti. Geçtiğimiz günlerde Zelenskiy ile görüşen Erdoğan, bugün de Putin ile görüştü. Kremlin tarafından yapılan açıklamada Ukrayna konusunun ele alındığı ifade edildi.

ERDOĞAN LİDERLER ZİRVESİ TEKLİFİNİ YİNELEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, barışa giden yolun açılması için İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devam etmesinin herkesin yararına olduğunu ifade etti. Ateşkes sağlanmasının, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin ve tahliyelerin güvenli şekilde gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkese zarar veren bu gidişatın durdurulması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için Türkiye’nin elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde çok önemli bir eşik olan İstanbul Sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini de yineledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...